Videonun günümüzün en alakalı ve ilgi çekici içerik biçimlerinden biri olduğuna şüphe yok ve bu eğilimin devam etmesi bekleniyor. Facebook her gün yaklaşık 8 milyar video görüntüleme görmekle kalmıyor, 2022 yılına kadar küresel video trafiğinin %80 video olması bekleniyor.

Dijital pazarlama alanındaysanız veya sadece kamera önünde olmayı seviyorsanız, YouTube'a en az bir kez basit videolar yüklemeyi denemiş veya bir düzeyde video prodüksiyonuna dahil olmuş olabilirsiniz. En azından, insanların Facebook Live ve Instagram Stories gibi sosyal nedenlerle bile düzenli olarak kendi evlerinden yaptıkları farklı video türlerini kesinlikle görmüşsünüzdür.

Ancak, kişisel veya profesyonel nedenlerle videonuzu bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, ne tür video düzenleme yazılımlarının bulunduğunu ve neler yapabileceğini sağlam bir şekilde anlamak isteyebilirsiniz.

İşte video düzenleme ihtiyaçlarınız için birkaç çözüm:

1 - InVideo

InVideo

InVideo, içeriğinizi çok sayıda müşteri çekmenize yardımcı olacak mükemmel videolara tamamen değiştirmenize yardımcı olacak mükemmel bir çevrimiçi video düzenleme programıdır.

Bu platform, işletmeler, şirketler, markalar ve işletme sahipleri tarafından müşterilerini ve müşterilerini video içeriği aracılığıyla meşgul etmek için dikkate alınır.

InVideo Avantajları:

  • Büyük medya kütüphanesi
  • Ses araçları
  • Hız Ayarı
  • HD Çözünürlüğü destekler
  • Video Yakalama ve Sabitleme
  • Metin Yerleşimi seçeneği ve daha fazlası
  • Fiyatlandırma

InVideo ücretli plan, iki fiyatlandırma planıyla birlikte gelir. InVideo'ya ücretsiz olarak veya yıllık veya aylık ücreti ödeyerek kaydolabilirsiniz.

2 - VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor, piyasadaki en kapsamlı video düzenleme yazılımı seçeneklerinden biridir ve hepsinden önemlisi, ücretsizdir! Kullanıcıya çeşitli nesneler ve efektler sunan oldukça güçlü ve çok yönlü bir arayüze sahip olsa da, pratik yapmak yine de basit ve keyifli. Basit bir sürükle ve bırak arayüzü ve takip etmesi kolay talimatlar sunar.

Bu seçeneğin bir dezavantajı, yeni başlayan kullanıcılara aynı anda çok fazla bilgi verebilmesidir, bu da yeni başlayanlar için bunaltıcı olabilir.

3 - Pinnacle Studio

Pinnacle Studio

Kullanımı kolay ve mükemmel performansa sahip Pinnacle Studio 21, kullanıcıya basit düzenlemenin ötesinde birçok seçenek sunan harika bir yazılım seçeneğidir. Kullanıcı video ve ses parçacıklarının etkili bir sürükle ve bırak arayüzüne sahip olan Pinnacle Studio, sezgisel ve erişilebilirdir. Kapasitesi ve işlevsellik yelpazesi açısından profesyonel bir kalitedir.

Pinnacle'daki yaratıcı araç seti, daha çok yeni başlayanlara yönelik olanlar arasında gerçekten öne çıkıyor. Çok çeşitli kaynaklardan malzeme yakalayabilir ve içe aktarabilir ve stop-motion ve 360 derece düzenleme gibi benzersiz efektler dahil edebilirsiniz.

4 - DaVinci Resolve

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve, mevcut en iyi video düzenleme yazılımı seçeneklerinden biridir ve ücretli bir sürümü olmasına rağmen, ücretsiz sürüm, sadece bir şeyleri test eden yeni başlayanlar için harikadır. Bu profesyonel düzeydeki çözüm, birkaç aracı düzenleme, kalibrasyon ve ses post prodüksiyonuna izin veren bir araçta birleştirir.

Öncelikli olarak kolorimetri ve post prodüksiyon uzmanlarına adanmış DaVinci Resolve, kurgulama, miksaj ve yüksek kaliteli video üretimi için çok çeşitli gelişmiş özelliklere sahiptir. Burada da önemli bir özellik, veri depolama ve proje işbirliği için yerleşik özelliklere sahip olmasıdır.

5 - iMovie

iMovie

IMovie yazılımı, herhangi bir Mac kullanıcısı için harika bir başlangıç noktasıdır ve mevcut tüm yazılımlar arasında sürekli olarak en yüksek puanları alır, bu da çok şey söylüyor. Son derece basit ve kullanıcı dostu bir arayüze ve yeni kullanıcıları bunaltmadan işleri ilginç kılmaya yetecek kadar özel özelliklere sahiptir.

Apple'ın düzenleme yazılımının ücretli sürümü olan Final Cut Pro X'ten daha az kapsamlı olmasına rağmen, orta-profesyonel düzeyde kaliteli video yapmak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Ayrıca 4k çözünürlükte klipler, fragmanlar ve filmler oluşturabilirsiniz.

Dikkate değer özelliklerinden biri çoklu ortam özelliğidir - örneğin, mobil veya tablet gibi farklı bir cihazda düzenlemeye başlayabilir ve materyalinizi sorunsuz bir şekilde Mac'inize taşıyabilirsiniz. Özel efektler arenasına girmek isteyenler için harika bir yeşil ekran özelliği de var.

6 - Avidemux

Avidemux

Avidemux, yeni başlayanlar için eksiksiz ve erişilebilir olan tamamen ücretsiz bir video düzenleme yazılımıdır. Birden fazla platformda bulunan doğrusal bir video düzenleme yazılımıdır.

Bu basit ve sezgisel yazılımla, yeni başlayanlar bile videolarını kodlayabileceksiniz. Bunun için birkaç format arasında seçim yapacak. Programın emrinde, bu görevi gerçekleştirmek için birçok codec vardır. Bu yazılım ayrıca çeşitli video işleme özellikleri sunar.