Yeni site kurmak isteyenlerin ya da site sahiplerinin sitelerini daha güçlü ve erişe bilirliği kolay hale getirmek için kimi zaman bazı yöntemlere başvurması gerekir. Kişilerin ihtiyaç duyduğu hizmetlerden biri de hosting firmalarıdır. Web site sahipleri bu konuda kaliteli ve profesyonel bir hizmet anlayışı sunan hosting firması ile beraber çalışmalıdır. Web site sahipleri sitelerinin özelliğine göre hosting paketi satın alarak web sitesinin sürekli açık olmasını ve ziyaretçilerin her an istedikleri gibi siteye ulaşmalarını sağlamalılar. Hosting’in en genel tanımı sitenize online ortamda barınma alanı sağlar. Bu hizmetin kullanılması ile beraber web siteleri 24 saat boyunca dünyanın her yerinden insanların siteye erişmesi için verilen sunucu hizmetleridir. Kaliteli bir web site yayınlanmasına fırsat tanıyan ve bunu web sunucular ile yerine getiren hizmetin adıdır hosting.

Hosting’in Kullanılma Amacı

Bu hizmetin kullanılmasındaki en önemli amaçlardan birincisi internet üzerinde kurulan web sitelerinin sorunsuz bir şekilde yayınlanması ve kolay erişebilir olması için hosting tercih edilir. Mesela e ticaret sitesi sahiplerinin ürünlerini internet üzerinde tanıtmak ve buradan kendi markası için bir müşteri potansiyeli oluşturmak için öncelikli olarak bir hosting’e ihtiyacı vardır. Almış olduğunuz hosting hizmetleri sayesinde sayfalar hızlı bir şekilde açılacak bu durum ziyaretçilerin sayfadan ayrılmalarını engelleyecektir. Hosting firmaları hazırladığı kaliteli hostingler ile web sitenizin güvenliğini en üst seviyede sağlamaya çalışıyor ve olası saldırılara karşı içerikleriniz başarılı bir şekilde korunuyor. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlar web site sahiplerine sunulan sunucular sayesinde siteye erişebiliyor.

Hosting Kullanmanın Avantajları

Hosting hizmetinin son zamanlarda öneminin anlaşılmaya başlaması ile beraber pek çok iş yeri ve kurumsal firma hosting firmalarından destek almaya başladı. Hosting kullanmanın birçok avantajı bulunuyor. Web hosting’in bir Server’e göre kullanımı daha avantajlıdır. Server tek bir web sitesi için kullanılırken hosting birkaç web sitesi için kullanılabilir. Bunun yanında hosting hizmetleri Server hizmetlerine göre fiyat olarak daha uygundur. Depolama alanı geniş olan hostingler sitenizi dolaşan ziyaretçilerin yığılmasını engellediği gibi ve herhangi bir depolama ihtiyacında sitenizi kayba uğratmaz. Rakip sitelerin olası saldırılarına karşı sitenizin güvenliğini sağlar. Hosting kullanımı ile beraber siteniz hızlı hizmet vermeye başlar ve bu durum ziyaretçilerin sayısını arttırır.

Domain Nedir

Domain, web sitesi kurmak isteyenlerin öncelikle bu siteleri için uygun ismi seçmesi gerekir. Bu nedenle domain, sitenizin adı ya da adresidir. Yani adres çubuğunda yazan site ismi.com gibi uzantıyla birlikte kullanılan isme domain denir. Her sitenin kendine has bir ismi bulunur. Bu nedenle bir isim iki site için kesinlikle kullanılamaz. Domain satın alınarak web siteleri ismi kurulur ve bu isim satın alındığı ya da kiralandığı için başka siteler ve kişiler tarafından kullanılamaz. Bu isimler yıllık olarak kiralandığı için her yıl yeniden güncellenmesi daha sağlıklı olacaktır. Aksi halde güncellenmeyen isimler başkasına satılabilir. Domain başka bir deyişle kurulan sitelerin kimliği mahiyetinde olduğu için çok önemlidir. Başkaları tarafından kullanılması sizi olumsuz etkileyebilir. Böyle bir durumla karşılaşmak istemeyenlerin domain kaydı sırasında yenilenme tarihini kesinlikle not etmesi gerekir.

Domain ’in Önemi

Web sitelerin alan adı anlamına gelen domain online ortamda web sitelerinin nasıl aranacağı konusunda kişilere yardımcı olur. Bu sebeple domain seçimi çok önemlidir ve bunun için dikkatli düşünülmeli ve özenli bir seçim yapılmalıdır. Yapılacak tercihlerin öncelikle akılda kalacak, yaratıcı bir isim olması gerekir. Seçilecek isim web sitelerinin hizmetlerini dijital pazarlarda sunmasına, ürünleri yansıtacak ve ziyaretçilerin güvenini sağlayacak bir özellikte olmalıdır. Aksi halde markanızın yanlış seçimler markanızın imajını sarsabilir. Ayrıca web siteleri için seçilecek isimlerin olması firmanın profesyonelliği açısından çok önemlidir. Anahtar kelime kullanılarak domain seçilmesi web sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda olmasını da sağlayacaktır.

Hosting Firma Seçimi Nasıl Olmalıdır

İnternet sitelerinin online ortamlarda depolanmasını sağlayan hosting hizmetleridir. Bu sebeple hosting firmalarından alınan bu hizmetin kaliteli ve başarılı kullanımlar sağlaması gerekir. Herhangi bir hosting paketi satın aldığınızda limonhost sunucuları tarafından web site sahiplerine seçmiş oldukları paketlerin içeriğine göre özel alan kapasiteleri ayrılır. Limonhost her zaman müşterilerinin memnuniyetini düşünerek hizmet sunuyor. Firmamızdan dilediğiniz hosting paketini satın alarak web sitenizin hızını ve depolama alanını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Profesyonel bir hizmet sunan limonhost web site sahiplerinin bir numaralı doğru adresidir. Özellikle teknolojinin bu kadar ilerlediği böyle bir dönemde limonhost firması olarak çıkan tüm yazılımları ve güncelleri takip ederek ortaya verimli işlerin çıkmasını sağlıyoruz.

Hosting Ücretleri

Firmamız hazırladığı hosting hizmetlerini paketler halinde kullanıcılarına sunmuştur. Bütçenize uygun olan hosting paketini seçebilirsiniz. Limonhost olarak güncel fiyat listemiz ile tüm müşterilerimize kolaylıklar sağlıyoruz. Aklınıza takılan sorular karşısında teknik ekibimiz her zaman sizlere canlı destek vererek sorunlarınızı gidermeye çalışıyor.

Limonhost: https://www.limonhost.net/