Xiaomi Mi 5S, Çin’in Apple’ı olarak anılan ve 2010 yılında akıllı telefon pazarına giriş yapan Xiaomi markasının bir ürünüdür. Apple’ı taklit eden ürünleri ile dikkatleri üzerine çeken marka, son yıllarda sıkça tercih ediliyor. Xiaomi mi 5s 32gb, Xiaomi mi 5s 64 gb ve Xiaomi mi 5s 128gb seçenekleri ile piyasaya çıktı. Xiaomi Mi 5S özellikleri ve sunduğu uygun fiyatlarla Türkiye’de satılmaya başladı. Xiaomi’nin amiral gemisi olan bu model kullanıcı odaklı özellikleri ile bir kesim tarafından benimsenmiş durumda… Xiaomi Mi 5S siyah, gold ve beyaz olarak piyasada yer alıyor. Xiaomi Mi 5S fiyatları hakkında bilgi edinmek için Cimri.com’ı ziyaret edebilirsiniz.

Kutu İçeriği

Xiaomi Mi 5S kutusunun içinde telefon, USB Type-C kablosu, kullanım kitapçığı, şarj aleti ve sim yuvasını açmak için metal iğne bulunuyor. Şık ve gösterişli bir kutusu bulunan bu modelin kutusunda ne yazık ki kulaklık bulunmuyor.

Tasarım

Xiaomi Mi 5S kenarları yuvarlatılmış, yekpare alüminyum kasası ile oldukça zarif ve çarpıcı bir dizayna sahip… Bundan önceki modellerde cam paneller kullanılıyordu. Xiaomi Mi 5S ise alüminyum kasası ile farklılık yarattı. Siyah, beyaz ve gold renk seçenekleri ile tasarlanan telefonun en şık renginin siyah olduğunu belirtelim. Mi 5S 145.6 mm x 70.3 mm x 8.25 mm ebatlarına ve 145 gram ağırlığına sahiptir. Boyutları bakımından kullanışlı ve hafif bir telefon olduğu söylenebilir.

Ekran

5.15 inç ekran boyutu ve Full HD çözünürlüğü ile ideal bir kullanıcı deneyimi sunan Xiaomi Mi 5S ekranı, 600 nit parlaklık düzeyine kadar çıkıyor. Güneş altında ve yoğun ışıklarda bile çok net bir biçimde telefon ekranını görebiliyorsunuz. 1080 x 1920 piksel çözünürlüğüne sahip ekranı bu açıdan ortalama bir performans sergiliyor. Ekranın piksel yoğunluğunun da 428 ppi değeri taşıdığını belirtelim.

Ekranda bulunan parmak izi sensörü, ultrasonik özelliğe sahiptir. Yani, parmağı ekranın alt bölümüne koyduğunuz anda ultrason dalgaları ile daha kolay, doğru ve hızlı tarama yapılabiliyor.

Donanım

Eski modeline göre çok daha hızlı olan Xiaomi Mi 5S, Snapdragon 821 yonga seti güç veriyor. 3 / 4 GB LPDDR4 RAM seçenekleri bulunan Xiaomi Mi 5S modeli, 3 GB RAM’e sahiptir. 64 GB dahili depolama alanına sahip olan Xiaomi Mi 5S’in dört çekirdekli işlemcisi 2.15 GHZ hızında çalışıyor. Android işletim sistemi ve MiUi 8 arayüzü bulunan Xiaomi Mi 5S Marshmallow ile birlikte geliyor.  

Batarya Performansı

Xiaomi Mi 5S telefonunun batarya kapasitesi 3200 mAh seviyesinde bulunuyor. Kullanıcıya yaklaşık 2 gün pil ömrü vaat eden Xiaomi Mi 5S, USB Type-C üzerinde Quick Charge 3.0 teknolojisini kullanılarak şarj ediliyor. 30 dakika içerisinde şarj kapasitesinin yüzde 50’sini doldurma performası ise oldukça etkileyici.

Kamera

Xiaomi Mi 5S modelinin kamerası 12 megapiksel çözünürlüğüne sahiptir. Sony IMX 378 sensörü kullanılan kameranın bu özelliği yardımı ile karanlık ve düşük ışıklı ortamlarda çok daha iyi fotoğraflar elde edebiliyorsunuz. Ön kamerası 4 megapiksel çözünürlüğüne sahip… Ön kameranın F/2.0 diyafram açıklığı bulunduğunu ve Xiaomi Mi 5S modelinin 4K video desteği olduğunu da belirtelim.