Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldıztepe, Belediye Meclis Üyeleri, daire ve kurum müdürleri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geceye katılan âşıklar, Nihat Sönmez, Bekir Sami Özsoy, Serdar Sönmez, Bayram Deniz, İrfan Erdağı, Muhsin Özen, Binali Kılıç, Selahattin Kozan ve Zafer Kazancı karşılıklı atışmalarla seyircilere güzel bir gece yaşattılar.

Âşıklık Geleneğini gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen Başkan Akyol, "Âşıklık Geleneği, kültür varlığımızın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Âşıklık çağlar süren deneyimlerden geçerek biçimlenmiş, kendine özgü icra töresi, geleneğe dayalı yapısı, aşık olmak, aşıklığı sürdürmek için uyulması gereken kuralları olan bir gelenektir.

Âşık Veysel'in dediği gibi "Türküz türkü çağırırız. Sazımızla, sözümüzle duygularımızı aktarmak üzere nice bayramlarda buluşmak dileğiyle diyorum. Allah birliğimize, dirliğimize zeval vermesin.

Etkinliğin sonuna doğru sürpriz bir gelişle programa renk katan Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Bu güzel etkinliği duyunca ve Başkanımızın daveti üzerine sizlerle olmaktan son derece mutluyum. Âşıklarımızın, sazlarıyla ve sözleriyle bizleri karşılamaları bizleri daha da onurlandırdı" dedi.

Etkinlik programa katılan Âşıklara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.