FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonu olarak kullanılan Denizli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşması sürüyor. 28'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davada, geçtiğimiz duruşmalarda bazı sanıklar, Tavas Belediye Başkanı AK Partili Turhan Veli Akyol'un 2012 yılına kadar örgütün düzenlediği toplantılarda sohbet hocası olduğu yönündeki ifadeleri üzerine, Başkan Akyol'un tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Karar üzerine başkan Akyol, bugünkü duruşmaya katılarak tanık olarak ifade verdi.  

 Başkan Akyol, mahkemede adının iddianamede sohbet hocası olarak geçtiğini ve bunu kabul etmediğini belirterek, "Öğretmenlik ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü yaptım. Müdürlük görevim sırasında böyle bir tercihim yok. Kimseye de tavsiye ve telkinde de bulunmadım. Ancak din dersi öğretmeni olmam nedeniyle 2008 yılı öncesi dini günlerde davetler almaktaydım. MHP'nin, Süleymancıların ve Hulusi Efendi Vakfı'nın davetlerine gittim. Ancak sohbet hocalığı iddiasını kabul etmiyorum. Bu davetler tamamen dini konuların işlendiği etkinliklerdi. Peygamberimizle ilgili sohbetler geçmiştir" dedi. 

 "ÖRGÜTTEN BASKI GÖRDÜM"

Müdürlük görevinden 2013 yılında istifa ederek siyasete atıldığını söyleyen Başkan Akyol, "Bu andan itibaren bu yapılanma tarafından aday olmamam için her türlü baskı yapıldı. Terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasından yargılanan kişiler hakkında somut olarak bildiğim husus yok. Belediye Başkanı olduktan sonra FETÖ'ye bağlı yerleri öğrendikçe bunlara referans olmayacağımı ifade ettim" dedi.

Başkan Akyol'un ifadesinin ardından diğer sanık ve tanıkların dinlenmesine geçildi.