Mineraller; kemik, diş, kas, kan ve diğer dokularda bulunur ve vücudumuzun yüzde 4'ünü oluşturur. Mineraller özellikleri gereği, vücut fonksiyonlarının düzenlenmesi, gelişme ve büyüme gibi birçok durum için önemli besin öğeleridir.

Sağlıklı bir vücut için oldukça gerekli olan minarellerin önemi, özellikle sporcular söz konusu olduğunda daha da artmaktadır. Çünkü minerallerin sporcuların performansı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Sporcular her gün birçok ağır egzersiz yapmakta ve buna bağlı olarak da diğer insanlara oranla daha fazla terleyip, su kaybı yaşamaktadırlar. Vücut su kaybettikçe enerjisi ve direnci azalır. Bundan dolayı gerekli mineraller alınmadığında mineral eksikliğine bağlı performans kayıpları yaşanabilmektedir.

Sporcular için önemli mineraller aşağıdaki gibidir;

Magnezyum: İyileşme için gerekli olan çok amaçlı bir mineraldir. Kemik ve kas yapısını korur. Enerji oluşumuna yardımcıdır.

Potasyum: Vücutta birçok önemli işlevi vardır. Potasyum, bazı enzimlerin aktivitesini düzenlemenin yanı sıra, karbonhidratların enerjiye dönüşümünü de destekler. Kas çalışması gibi konular için oldukça önemlidir.

Sodyum: Kas kramplarını önler, kas sıvılarının emiliminde önemli bir rol oynar ve vücuttaki sıvı dengesini korur.

Kalsiyum: Kemik sağlığının yanı sıra, kas kasılmalarında da olumlu yönde etkisi olan birincil mineraldir. Vücudun iskelet yapısını daha güçlü ve sağlıklı tutmayı sağlar.

Demir:  Enerji üretimi sırasında oksijene gereksinim vardır. Demir minerali bu noktada kaslara oksijen taşınmasında görevlidir.

Bu gerekli mineraller, sağlık profesyonellerinin önerileriyle vücuda gıda takviyeleri yolu ile alınabilmektedir. Magnezyum  l - treonat gibi daha birçok mineral takviyeleri için https://www.orzax.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.