Tekden Denizlispor Teknik Direktörlüğü’nden istifa eden Yusuf Şimşek, istifasındaki en önemli nedenin futbolculara verilen sözlerin tutulmaması olduğunu söyledi. 
PTT 1. Lig takımı Tekden Denizlispor’da dün yaşanan istifaların ardından Yusuf Şimşek basın toplantısı düzenledi. Kendisinin Denizlispor’a gönülden bağlı olduğunu belirten Şimşek, bu duruma gelinmesini kendisinin de istemediğini söyledi. Denizlispor’un sıkıntılı döneminde takımın başına geldiğini belirten Şimşek, "Benim Denizlispor sevdam hep devam edecektir. Denizli’deki büyüklerimiz beni arayarak takımın başına geçmemi istediler. Ben sözkonusu Denizlispor olunca koşa koşa geldim. Boş mukaveleye imza attım. Bunu herkes bilir. Hiç para muhabbeti yapmadım. Dün kulüpten ayrılırken bana para vermek istediler ancak ben sadece yardımcılarımın parasını istedim. Denizlispor’a hakkım helal olsun. Başka yerlerde benim sürekli para istediğim konuşulmuş. Bu kesinlikle yalan" dedi.
Tekden Denizlispor’un teknik direktörlüğünü bırakmasında en büyük etkenin futbolculara verilen sözlerin tutulmaması olduğunu belirten Şimşek, "Başkan verdiği sözleri yerine getiremedi. Bana parayı pazartesiye kadar getireceğini söyledi. Ben de futbolcularıma paranın geleceğini söyledim. Para gelmedi. Ben futbolcularıma mahcup oldum. Para gelmedi ve yöneticiler de bana kal demedi. Sonuç olarak çok sevdiğim takımımdan böyle ayrılmak zorunda kaldım. Bir gün yollarımız yeniden kesişene kadar ayrılıyorum" diye konuştu.