AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Gençler Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Samet Can Yakalı ile Mersin’de yapılan Havalı Ateşli Silahlar Cumhuriyet Kupası’nda Türkiye rekorunu kıran Nazmi Burak Yılmaz’ı kutladı.
AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi spor konusunda da önemli başarılara imza atmak için mücadele verdiğini belirterek, “Denizlili sporcularımız da başarılarıyla bizleri gururlandırıyor. Birçok dalda önemli başarıları yakalamak adına mücadeleler veren sporcularımız yeni neslimize de davranışları ve başarılarıyla örnek olmaktadır” dedi.
Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 2016 Rio Olimpiyatları Milli Takım kampına milli sporcular Samet Can Yakalı, Hüseyin Ayhan Kurucan, Ahmet Bacak ve Mine Yalçınkaya’nın davet edildiğini kaydeden Yüksel, “Denizli’de her spor dalında olduğu gibi Okçuluk dalında da 14 Okçuluk Spor Kulübünün 492 lisanslı sporcuyla yer aldığı branşta, milli takımlara gönderdiğimiz sporcular ve elde edilen başarılar ile ilimizde okçuluk en fazla öne çıkan spor dalı olmuştur” diye konuştu..
Sporculara her türlü desteği sunma gayretinde olan sporcuların ailelerine, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve ekibi, spor kulüplerinin yönetimlerine teşekkür eden Yüksel, iş adamlarının başarılı sporculara sponsor olmaları konusunda çağrıda bulundu.