Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uşak Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası sona erdi. Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki şampiyonluk maçını Özel Üftade Koleji, Mehmetçik Ortaokulu'na karşı 62-56 kazanarak birinci oldu. Üçüncülüğü Fevzi Çakmak Ortaokulu, dördüncülüğü ise Gazi Ortaokulu elde etti.

Maçtan sonra bir açıklama yapan şampiyon takımın antrenörü Mert Murat Özdemir, "Zor maç olacağı belliydi. Sonuçta savunması güçlü olan kazandı. Öğrencilerimi kutluyorum. Uzun bir zaman diliminde kenetlenmenin ortaya çıkardığı bir güzellik. Biz Uşak'ta basketbolun lokomotifi olmaya hazırız, tüm çalışmalarımız da bu yönde. Ayrıca desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen okul müdürümüz ve diğer eğitmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi. Diğer takımın antrenörü Süleyman Dakak ise, "Rakip takımı kutluyorum. İyi mücadele ettiler ve kazandılar. Kendi öğrencilerim de iyi mücadele etti fakat istediğimizi alamadık. Biz bu çocukları 11 yıldır hiçbir müsabakaya sokmadık, bu yıl ilk kez katıldığımız böyle bir turnuvada final maçı oynadık. Şampiyon olmak istedik ama olmadı." şeklinde konuştu.

Maçtan sonra dereceye giren okulların kupalarının verildiği bir tören düzenlendi. Üçüncülük kupasını Okul Temsilci Müdürü Fatihhan Erdoğan verdi, ikincilik kupasını Basketbol İl Temsilcisi Hasan Baykır, birincilik kupasını ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay verdi.