Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği turnuva, Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Türkiye’nin 14 farklı ilinden 615 sporcu, turnuvada başarılı olmak için mücadele etti. Turnuvaya, veliler, vatandaşlar ve spor dünyası yoğun ilgi gösterdi.  

Denizli’nin ev sahipliğindeki 3 gün süren turnuvaya İzmir, Muğla, Manisa, Uşak, Balıkesir, Batman, Antalya, Bursa, İstanbul, Konya, Ankara, Aydın, Adana ve Isparta’dan 615 sporcu katılarak şampiyon olabilmek için yarıştı. Turnuvada, 84 Kilo Büyükler, Ümitler +70 Kilo, Gençler 76 Kilo, 2000 Doğumlu Bayanlar KATA ve Ümitler Bayanlar KATA gibi 74 farklı kategori yer aldı. 

Turnuvanın ilk gününde minikler ve yıldızlar kategorisi sporcuları mücadele etti. 2. gün ise ümitler, gençler ve veteranlar kategorilerindeki sporcuların maçları yer aldı. Turnuvanın son günü ise büyükler kategorisi sporcularının maçları vardı. Turnuva, renkli görüntülere de sahne oldu. Denizli’nin milli sporcularından Muhammmet Kaya ile rakibi Nurullah Döldöş’ün 84 kilo büyükler kategorisindeki final mücadelesi büyük ilgi gördü. Milli sporcumuz Muhammet Kaya, rakibini 3-0 yenerek turnuvaya damgasını vurdu. Öte yandan +70 kiloda geçen yılın Türkiye Şampiyonu olan Enis Altıntaş ile Kerem Kaya karşı karşıya geldi. Kerem Kaya, rakibini zorlansa da 5-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı. 

Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’nda 3 gün süren maçların ardından, Denizli Karate İhtisas Spor Kulübü sporcularının başarılarıyla genel klasmanda 1. Denizli oldu. Yine genel klasmana göre İzmir 2, Muğla 3. ve Antalya 4. oldu. 
Turnuvada dereceye girenler sporculara madalyaları verildi.