Dünyaca ünlü raket Caroline Wozniacki’nin servis atışıyla 22 Ekim’de başlayan TEB Sokak Tenisi etkinliği ilden ile yayılmaya devam ediyor. TEB'in desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinlikleri, bugün Denizli’de tenisseverlerle buluştu. 300’den fazla öğrencinin da katıldığı TEB Sokak Tenisi Denizli’de büyük ilgi gördü.

Türkiye’de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmasını amaçlayan TEB Sokak Tenisi etkinliği, Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi’nin de desteğiyle Denizli Belediyesi önündeki meydana kurulan kortlarda sporserverlerle buluştu. Her yaştan tenisseverin katıldığı etkinliklere, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, TTF Başkanı Osman Tural, TEB Ege Bölge Direktörü Birol Kaya ve TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol katıldı. Okullardan gelen 300 öğrencinin yanı sıra çok sayıda kişi TEB Sokak Tenisi’nde tenis oynamanın heyecanını yaşadı.

SOKAK TENİSİ ETKİNLİKLERİ WOZNİACKİ’NİN VURUŞUYLA BAŞLADI
Geçtiğimiz yıl 78 ilde ve 240 ilçede yaklaşık 37 bin 500 tenisseverin katılımıyla gerçekleşen TEB Sokak Tenisi etkinliği, bu yıl TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’un düzenlendiği Sinan Erdem Spor Salonu önünde kurulan Sokak Tenisi kortlarında dünyaca ünlü Danimarkalı raket Caroline Wozniacki’nin ilk servis atışıyla start almıştı. Bu yıl da TEB Sokak Tenisi etkinliğiyle Türkiye'nin 81 ilinde alışveriş merkezleri, spor salonları ve şehir meydanları birer tenis kortuna dönüşürken, her yaş grubundan binlerce sporsever kendi ilindeki organizasyonda ilk defa eline raket alarak tenis oynamanın keyfini yaşıyor.TEB İLE TENİS SOKAĞA İNDİ81 ilde başlatılan Sokak Tenisi etkinliğine sponsor olan TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol, banka olarak tenisin Türkiye’de yaygınlaşmasına büyük destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi."TTF ve TEB işbirliği ile düzenlenen bu etkinlik sayesinde tenisi sokağa indirdik. Amacımız ülkemizde tenis sporunun geniş kitleler tarafından tanınarak gelişimine katkı sağlamak." diyen Demirkol, şöyle konuştu:"TEB Sokak Tenisi aktiviteleriyle birlikte tenis ülkemizin dört bir yanında oynanacak ve tenisin Anadolu'ya yayılmasında önemli bir çalışma olacak. TEB olarak bu özel projede TTF’ye destek vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğimizi uzun yıllar sürdürerek genç Türk tenisçilerin yetişmesi, bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesi ve ülkemizin adını uluslararası arenada üst sıralarda yer alması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz."

SOKAK TENİSİ NEDİR?

Gerçek tenis için iyi bir antrenman şekli olan Sokak Tenisi, herkesin oynayabileceği bir oyundur. Gerçek tenisten en önemli farkı servisi yavaş ve kolay olmasıdır. Sokak Tenisi topu daha büyük ve yumuşaktır. Bu sebeple top daha yavaş zıplar ve vuruşu kolaylaştırır. Gerçek tenisin temel tekniklerini (forehands, backhands, slams, lobs, volleys, drop shots) içinde barındırır. Sokak Tenisi ekipmanı, gerçek oyunun tüm önemli unsurlarını ve özelliklerini göz önünde bulundururken, tenis sporunu mini kortta oynamak amacıyla tasarlanmıştır.