Galatasaray kulübü basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya önümüzdeki sezonda hem erkek hem de kadın takımlarının başarılı olabilmesi yoğun olarak mesai harcadıklarını belirtti.

Kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada gerek erkek gerekse kadın basketbol takımlarının iyi birer kamp dönemi geçirdiğini belirten Ömer Yalçınkaya “Bizim kaderimiz genellikle sezon başında çizilir. Lige ne kadar iyi başlarsak sonunu da o kadar iyi getiririz” yorumunda bulundu.

Bu sezon özellikle Avrupa kupalarında oynayacakları maçlara daha büyük önem verdiklerini aktaran Ömer Yalçınkaya “Galatasaray formasının olduğu her yerde rekabet üst düzeydedir. Bu sezon hedefimiz Avrupa kupası maçlarında rakiplerimize korku salmak” dedi.

Bu sezon ULEB Avrupa Kupası’nda mücadele edecek olan Galatasaray Odeabank’ın rakiplerini de değerlendiren Ömer Yalçınkaya grupta birbirinden tecrübeli takımlar olduğunu belirtti. Özellikle Hapoel ve Bayern Münich takımlarının basketbola ciddi yatırımlar yaptığının altını çizen Galatasaray basketbol şubesi genel menajeri “Grubumuzda bulunan takımların birbirine denk güçte olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz grubu ilk 2 sırada bitirip ikinci tura güçlü girebilmek” yorumunda bulundu.

Ömer Yalçınkaya aynı zamanda bu yıl FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray kadın basketbol takımının bu organizasyonda başarılı olacağına inandığını belirterek şunları söyledi:

“Kadın basketbol takımımız FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde denk ekiplerin yer aldığı bir gruba düştü. Bütçe anlamında da grupta bizimle denk ekipler yer alıyor. Diğer grup bizim gruba göre daha zorlu gözüküyor. Hedefimiz 4’lü finale kalabilmek” dedi. Spor dünyasındaki en güncel haberleri sitesinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Kaynak: