Sosyal medya hesabı olan insanların bir çoğunun kendini sosyal medya uzmanı gibi hissettiği doğrudur. Ancak bu iş öyle hissetmenin de ötesinde olup, işin tüm inceliklerini bilmeyi, uzmanı olmayı gerektirir. Sosyal medya yönetimi alanında çığır açmış pek çok kişi ve ajanslar bulunmaktadır. Bunların arasında müşterinin isteklerini karşılayabilen, siteyi istenen seviyeye eriştirenlerin izlediği yol neredeyse ortaktır diyebiliriz. Sadece aralarında daha tecrübeli veya fiyat alanında daha esnek hakeret edenler bulunmaktadır.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

1-Öncelikle İşletmeler anlaşmış oldukları sosyal medya ajansına, hedef kitlesini, dijital hedeflerini, amaçlarını, şirket bilgilerini, pazarlama alanındaki ürün ve mal hizmetlerini vs. en küçük ayrıntısına kadar brief yapmalıdır. Bu brief sayesinde sosyal medya uzmanı çalışmalarına ona göre yön verecek ve bir plan program oluşturacaktır.

2-Brief planlamasının ardından sosyal medya uzmanı ilk olarak firmanın ve markanın sosyal medyadaki konumuna bakarak eksik olan hususları tektek tespit ederek, rakip firmaların aynı alandaki faaliyet ve markasının durumunu inceleyip bu sayede bir yol haritası oluşturur.

3-Sosyal medya yönetiminde uzmanlar, anlaştıkları firmaların dijital ortamdaki takipçi sayısı, yapılan paylaşımlar, takipçi sayısındaki günlük ve aylık artışlar, iletişim tarzı ile moderasyon alanındaki tüm gelişmelerineilişkin haftalık veya aylık bazda rapor oluştup bu raporu firmaya gönderir.

4-Markanın hangi sosyal medya kanalı ile tanıtılacağı, yıl içindeki kampanya çalışmalarını, kriz oluşumunu engellemek ve kriz anandıki çözümlemelerini saptayarak bu çalışmalarını firmaya iletip birlikte ortak bir çalışma yapar.

5-Firma/Marka tanıtımları için gerekli olan gerek metin gerekse de görsel anlamda özgün içerikler oluşturur.

6-Firmaya ait web sayfasındaki fazlalıkları çıkararak daha orjinal fikirleri siteye entegere eder.

7-Web sayfasına gelen mesaj ve içerikleri kontrol ederek, gelen olumsuz yorumlarlardan pay biçerek yeni çözüm arayışları içine girerek firmanın prestijini arttırır.

8-Sosyal medya raporu oluşturur. Sosyal media hizmet paketleriyle ilgili detaylı bilgi almak için: https://kolaypazarlama.net/sosyal-medya-danismanligi-ve-yonetimi/

Sizlerde firmanızı ve markanızı sosyal medya maceralarında en doğru şekilde tanıtmak ve rekabet ortamında kendinizi bir adımdaha öne taşımak istiyorsanız hesaplarınızı mutlaka sosyal medya yönetimi hususunda, işi uzmanlarına emanet ederek bir sosyal medya uzmanıyla anlaşmalısınız.