SOL Parti Denizli İl örgütü adına bir açıklama yapan Av. Kamil Doğan, Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlarını değerlendirerek,  "Seçim sonuçları da tek adam rejiminin güven oylamasını kaybettiğini, çoğunluğun bu rejimin sonra ermesinden yana olduğunu ortaya koymuştur" dedi.
Tüm emekçiler ve yurtsever insanlar olarak birleşerek mücadele etmeye; sandığa gitmeyen başta gençler olmak üzere tüm insanları sandığa giderek ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz diyen Kamil Doğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
"SOL Parti olarak ilk kez katıldığımız seçimlerde ülkeyi, ülkenin geleceğini ön plana alan devrimci bir sorumlulukla mücadele ettik. Ülkenin dört bir yanında ayağa kalkarak bu rejimden ülkemizi kurtarma mücadelesinin ön saflarında yer aldık. CB seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik.
Parlamento seçimlerinde ise örgütlü mücadeleyi geliştirmeyi temel alan bir politika izledik. Partimizi, programımızı tanıtma, örgütlülüğümüzü geliştirme doğrultusunda bütün bir SOL Parti örgütü canla başla çalıştı, ülkenin her köşesinde mücadeleyi ve dayanışmayı örgütledi. Baraj baskısına rağmen bu mücadelemiz karşılık gördü. 
Kalpten inanan on binlerce insanın desteğini alarak yürüttüğümüz bu mücadeleyi şimdi seçimin ikinci turuna taşıyacağız. Seçim sonuçları ve depremle birlikte ülkenin geldiği nokta AKP rejiminin temsil ettiği zihniyetle devam edilemeyeceğini ortaya koyuyor. AKP, devletin tüm imkanlarını seferber etmesine, her tür kötülük ve baskıya başvurmasına rağmen seçimi ilk turda bitirmeyi başaramamıştır. Seçim sonuçları da tek adam rejiminin güven oylamasını kaybettiğini, çoğunluğun bu rejimin sonra ermesinden yana olduğunu ortaya koymuştur.
Muhalefet blokunun halka güven verecek bir önderlik ve politikaya yeterince ortaya koyamamış olması nedeniyle iktidarın ilk turda değişmesi mümkün olmamıştır. Halkın toplumsal taleplerini dillendiren ve örgütleyen değişim talebini ete kemiğe büründüren bir mücadele çizgisine ihtiyaç olduğu açıktır. Bu anlamda seçimin en önemli gerçeğinin SOL’a Çağrı olduğu söylemek yanlış olmaz!
Yenilmez olarak görülen bu rejim; ilk turda kazanamadı. İkinci turda da kazanamamasının anahtarı bütün muhaliflerin birleşik mücadelesidir. Bu doğrultuda SOL Parti, tarihin en gerici blokunu oylayacağımız bu referandumda rejime son vermek üzere Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecektir. 
Şimdi, daha büyük bir kararlılıkla gençler ve kadınlar olarak, tüm emekçiler ve yurtsever insanlar olarak birleşerek mücadele etmeye; sandığa gitmeyen başta gençler olmak üzere tüm insanları sandığa giderek ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz."