İçten yanmalı motorlar birçok farklı parçalardan meydana gelmektedir. Bunlar içerisinde pistonlar, piston pimleri, segmanlar ve silindir gömleği gibi elemanlar yer almaktadır. İçten yanmalı motorlarda kimyasal yanma enerjisi mekanik enerjiye dönüştürülür. Bu enerji dönüşümü piston ve biyel vasıtası ile gerçekleştirilir. Yakıtın motor içerisine alınması ile birlikte ortaya çıkan yanma enerjisi silindirlerde yanma işleminin ardından krank miline iletilir.

Motor parçaları döküm yöntemleri kullanılarak üretilmektedirler. Uygun kalıplara dökülen sıvı şeklindeki metal daha sonra katılaşarak kalıbın şeklini alır. Bu yönteme döküm yöntemi ismi verilir. Yenmak Motor Parçaları 1965 yılından bu yana içten yanmalı motorlar için parçalar üretmektedirler. Birçok farklı çeşit parçalar motorların üretiminde kullanılmak üzere bu firma vasıtası ile imal edilmektedirler.

Döküm Yöntemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Döküm yöntemleri bir katı metalin eritilerek kalıp içerisine doldurulması olayına verilen isimdir. Kalıpların düzenli ve özenli bir şekilde hazırlanmasının ardından sıvı metal kalıbın şeklini alır. Daha sonra kuma döküm yöntemlerinde olduğu gibi kalıp içerisinde katılaşan metal kalıp kırılarak alınır. Bu işlem döküm yöntemi olarak bilinmektedir.

Yenmak sahip olduğu son teknolojik dökümhaneleri sayesinde döküm işlemlerini sorunsuz bir şekilde tamamlamaktadır. 95 ülkeye yapmış olduğu ihracat sayesinde de önemli derecede katma değer oluşturmaktadır. 400’ü aşkın işinde uzmanlaşmış personeli ile döküm işlemlerini en uygun şekilde gerçekleştirmektedir. Yurt içi ve yurt dışında sahip olduğu ününü koruyabilmek adına mücadele vermektedir.