Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kadın Sığınma Evi’nde konuk edilen şiddet mağduru kadınlar için meslek edindirme kursu açılacak. Türkiye'de ilk olarak Fethiye'de açılacak kurs boyunca genel sağlık sigortaları karşılanacak kadınlara günlük 20 TL harçlık da verilecek.

        Aile içi şiddete maruz kalmış kadınların yeniden hayata kazandırılmasını sağlamak amacıyla Fethiye Kadın Sığınma Evi'nde meslek edindirme kursu düzenlenecek. Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar Fethiye İlçe Müdürlüğü ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan 2 aylık kursa, sığınma evinde konuk edilen 12 kadının katılacağı bildirildi. 197 saatlik kursta kadınlara ev yemekleri konusunda eğitim verilecek. Kurs sonunda sertifikasını alan kadınlar istihdama yönelik talepte bulunan iş yerlerine yönlendirilecek. Kadınların istihdam edilmesi sırasında güvenlik ve gizlilik konuları ön planda tutulacak.

        Proje hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, kursun Türkiye’de ilk kez Fethiye’de açıldığını söyledi. Şiddete maruz kalmış kadınların sosyal yaşama katılması için meslek edinmelerinin gerekli olduğuna dikkat çeken Sarıyerli, bu şekilde kadınların kendi ayakları üzerinde durmasının da sağlanacağını belirtti.

        Sarıyerli, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aileler Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, sığınma evinde bulunan kadınlarımıza yönelik ilk meslek edindirme kursunu Fethiye’de açtık. Ev yemekleri konulu kursumuza katılan kadınlarımız bu şekilde hem sosyalleşiyor hem de rehabilite sürecine giriyor. Kursu bitirip sertifikalarını alan kursiyerlerimize iş bulma konusunda yardımcı olacağız." diye konuştu.