Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çal İlçe Başkanı Asım Yılmaz, kış aylarında yaşanan soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu. Uyarılarda Bulunan Başkan Yılmaz, Havaların soğumasıyla sobaların yandığını ve karbon monoksit zehirlenmesi riskinin de başladığını belirterek sobaların doğru yakılması ve yatmadan kömür atılmaması  gerektiğini belirtti. 


soba ve baca temizliği  sık sık yapılmalı

özellikle soba ve baca temizliğinin sık sık yapılması gerektiğini Rüzgârlı havalarda ise  sobaların yakılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı, zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girerek zehirlenme ve ölüme sebep olur. Lütfen; Karbon monoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olalım Eğer karbon monoksit zehirlenmesi geçirdiğinizi düşünüyorsanız; hemen camları açılmalı ve ortamın havalandırılması sağlayın. Hızla ortamdan uzaklaşın ve açık havaya çıkın ardından 112 Acil Yardım Servisini arayın. Diye konuştu. 

Öte yandan, Karbon monoksit zehirlenmesi ile her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybettiğinin altını çizen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çal İlçe Başkanı Asım Yılmaz, “sessiz katil” olarak adlandırılan karbon monoksit zehirlenmesine kendimizi kurban etmeyelim kurallara uyalım dedi
Sessiz Katile Dikkat!