İzmir'de Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 8. Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)'nda, Denizli Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu öğrencisi Ozan Kaymak altın madalya aldı. 71 ilden 2 bin 443 öğrencinin katıldığı MAFETYA'da, 50 test sorusu yöneltildi. 30 matematik ve 20 fen sorusu için ter döken öğrenciler, her kategoride 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz ve 6'şar jüri özel ödülüne lâyık görüldü.

Karşıyaka Yamanlar Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Erol Altun, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu Müdürü Yakup Yağcı, yaptığı açıklamada öğrencilerinin başarısında emeği geçen öğretmenleri ve ailelerini tebrik etti. Yağcı, “Denizli’ye bir altın madalya daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Servergazi Eğitim Kurumları, bu madalyayla başarısını bir daha kanıtladı.” dedi. Olimpiyat koordinatörü İbrahim Erkol ise yıl boyunca disiplinli çalıştıklarını, bu başarıların ileriki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi. Ozan Kaymak, okul yönetimi tarafından altınla ödüllendirildi.