14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ardından Denizli’deki oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları ile sorunların çözümü için iş birliği ve diyalog halinde olacağını ifade eden Arpacı; “Dernekçilikten geliyorum. Aynı zamanda yıllardır tekstil sektörünün içindeyim. Bu sektörde, tedarikçilerden işçilere, müşterilerden fasonlara kadar sürekli olarak istişare ve diyalog içinde olunması gereken bir ortamdayım. Bu nedenle iş birliğine ve diyalog kültürüne çok önem veriyorum. Denizli’de herkesin vekili olacağım” dedi.

HER SORUNUN TEMELİNDE EKONOMİ VAR 

Denizli Mali Müşavirler Odası’nın talep ve sorunlarını dinleyen CHP’li aday Arpacı; “Fabrikalarda işçilerden iş verenlere, köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan sivil toplum kuruluşlarına, derneklerden iş dünyasına kadar toplumun her kesimin sorunlarını, beklentilerini dinlemeye gayret ettik. Yaptığımız görüşmelerde, her söz dönüp dolaşıp ekonomiye geldi. Sınırlı imkanlarla ticaret yapan esnafımız da büyük şirketler sahipleri de, “Her sattığımız maldan zarar ediyoruz” diyor. Bunların tamamını aşacağız. Hep birlikte dayanışma içinde akıl ve bilimin gerektirdiği ekonomi politikaları ile tüm bu sorunları çözmek mümkün” ifadelerine yer verdi.

MALİYETLER ARTARKEN İNDİRİM YAPMAK ZORUNDA KALDIK 

Denizli’de ihracat rekorları kırılırken birden bire ortaya Çin ekonomi modeli, yeni Türkiye ekonomi modeli çıktığını hatırlatan Arpacı; “ Üretim, yatırım ve istihdam artacak denildi. Ama tam tersi oldu.
Dünyada resesyon söylentileri var ama aslında yok. Hindistan’da Pakistan'daki siparişler düştüğünde durgunluk olduğunda işin azsa önce indirim yaparsın. 10 ise 9 dersin dünya da bunu yaptı mal satabileceği yerlere fiyat indirimi ile gitti. Oysa biz kendimiz resesyon yaşarken artan maliyetler sebebi ile indirim yapmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

SEÇİMDEN SONRA GÜVEN ORTAMI SAĞLANACAK

Özellikle son dönemde yatırım yapılmadığını da söyleyen Şeref Arpacı; “Şirketler yarı kamu gibi çalışıyor yatırımlar yapılmıyor. Türkiye, masası kapalı, yatırım yapılabilir bir ülke gözükmüyor. Seçimden sonra sağlanan güven ortamı ile yatırımların önü açılacak. Yatırım gelecek. Modern dünyadan kopan Türkiye’de hızla gelişecek ve açığı kapatacak” değerlendirmesini yaptı.

VERGİDE ADALETİN SAĞLANMASI GEREKİYOR

Türkiye’de vergilendirme politikalarında büyük yanlışların yapıldığına dikkat çeken Şeref Arpacı, “Her yerde olduğu gibi Denizli’de de dolaylı vergi gerçeği var. Alınan ücret ve maaşlar zaten gelir vergisi nedeniyle bir süre sonra kesintiye uğruyor. Bunun yanında günlük hayatta yaptığımız her alış verişte dolaylı vergiyi de zaten ödüyoruz. Asgari ücret artıyor ama alım gücü artmadığı gibi aksine daha da düşüyor. Bundan 4 yıl önceki asgari ücretle alabildiğini işçiler bugün alamıyor. Enflasyon ve ağır vergi yükü herkesi etkiliyor” dedi.

TOPLUMUN RAHATLAMAYA İHTİYACI VAR

Toplumun sürekli baskı altında tutulmak istediğini söyleyen Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı; “Son dönemde her türlü etkinlik, sosyal faaliyet çeşitli sebeplerle iptal ediliyor. Sürekli olarak sosyal ve kültürel aktivitelerin engellendiği, yasaklandığı bir ortamda vatandaşımız nasıl rahatlayacak? Ağır ekonomik ve sosyal sorunlar altında boğulan toplumun rahatlamaya ihtiyacı var“ dedi.

arpaci-11arpaci-1-5