Denizli’de şubesi bulunan sendikaların başkanları, Milli eğitim Müdürlüğü ve Bankalar arasında yapılan ihalede kendilerine sunulan teklifi düşük bularak promosyon anlaşmasından çekildiklerini duyurdular. Bankaların kendilerine ihalede ettikleri promosyon miktarının, eğitim çalışanlarını rencide edici bulan sendika temsilcileri, “Eğitim çalışanlarının sırtından para kazanan bankaların ve yetkililerinin gözünde eğitim çalışanlarının bir değeri olmadığını üzülerek görmüş olduk. Çalışanlarımıza sunulan sadaka şeklindeki tekliflerden dolayı tepkimizi ortaya koyuyor ve eylem boyutuna geçiyoruz.” Açıklaması yaptılar.

Eğitimci sendikalar, bundan sonra uygulayacakları eylemlerini ise şu şekilde açıkladılar:

KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı personellerinin banka promosyon anlaşmasının revize edilmesi ihalesi, bankalar tarafından verilen tekliflerin beklentinin çok altında olmasından
dolayı iptal edilmiştir. Davetimiz üzerine sendika binamızda eğitim sendikaları Başkanlarıyla 03 Mart 2023
tarihinde toplantı yapılarak aşağıda belirtilen ortak kararlar alınmıştır. Eğitim çalışanlarını rencide eden bu teklifleri kabul etmemiz asla söz konusu değildir. Eğitim çalışanlarının sırtından para kazanan bankaların ve yetkililerinin gözünde eğitim
çalışanlarının bir değeri olmadığını üzülerek görmüş olduk. Çalışanlarımıza sunulan sadaka şeklindeki tekliflerden dolayı tepkimizi ortaya koyuyor ve eylem boyutuna geçiyoruz.
1-Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası Kredi Kartlarımızı iptal ediyoruz.
2-Otomatik Ödeme Talimatlarımızı sonlandırıyoruz.
3- Ek hesaplarımızı kapatıyoruz.
4-Eğitim çalışanlarını memnun edecek bir teklif gelene kadar mümkün olduğu ölçüde bu bankalarla iş ve işlem yapmamaya davet ediyoruz. Denizli Eğitim Sendikaları olarak eğitim çalışanlarını mağdur eden promosyon ihalesinin tüm paydaşları ile görüşmeler yapılacak ve bu mağduriyetin giderilmesi için mücadeleye devam edilecektir.

sendika-2