Burada “demokrasi” ve “adalet” vurgusu yapan Ün, “Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında kadınlarla birlikte ülkemizi tekrardan demokrasi ile buluşturacağız” dedi. 

Millet İttifakı CHP Denizli Milletvekili Adayı Selma Silkin Ün, ilçe ve esnaf ziyaretleri ve vatandaş buluşmalarının yanında fabrika ziyaretlerine de devam ediyor. Burada çalışan emekçi kadınlarla bir araya gelen ve onlara seslenen Ün, “Biz iktidara gelecek olursak kadınlarınızı kaybettiği hakları tekrardan geri vermeyi ifade ediyoruz” diye seslendi. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında kadınlarla birlikte ülkemizi tekrardan demokrasi ile buluşturacaklarını ifade eden Ün, “Bu sizin, çocuklarınızın geleceği olacak. Çocuklarınızın geleceğini yurt dışında arama çabasından kurtulacağı bir yüzyıla gireceğiz. Bunun için sizlerden 14 Mayıs sabahı sandığa giderken bugün yaptığımız konuşmaları hatırlamanızı istiyorum” dedi.

“VİCDANINIZA KULAK VERECEĞİNİZİ BİLİYORUM”

Özellikle kadınların ekonomi anlamında herşeyin farkında olduğuna vurgu yapan Ün, “Sizler her şeyin farkındasınız. Çarşı pazara gidip bir şeyler anlatmaya çalıştığımda kulağıma eğilip 'sesimiz çıkmıyor ama biz her şeyin farkındayız siz merak etmeyin o gün geldiğinde gereğini yapacağız' diyen teyzelerimin sesleri benim kulaklarımda... 14 Mayıs sabahı sandığa giderken vicdanınıza kulak vereceğinizi biliyorum. Ülkemizin geleceği, toplumsal barışımız,  kardeşliğimiz, ekonomimizin rahat nefes alması, işçimizim, öğrencilerimizin, kadınlarımızın rahat bir nefes alması için katkı sağlayacağınıza inanıyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Bütün milli manevi değerlerimizin, kutsallarımızın yükü üzerimizdedir. Onların savunucusu olacağımıza biz şimdiden söz veriyoruz.

“HUKUK” VE “ADALET” VURGUSU YAPTI

Sözlerini “Yeni bir seçim yaparsanız yeni bir başkan getirirsiniz onun da suçu olursa bağımsız yargıya teslim edersiniz” diye sürdüren Ün, bu noktadan hareketle kıyaslama yaparak konuşmasını sürdürdü. Ün şunları söyledi: “AK Partili Belediye Başkanı suça karıştığında onunki şahsi oluyor, ama muhalefetten partili bir belediye başkanı suça karıştığında bütün partiyi bağlıyor. Bu anlayış ülkemizi bu hale getirdi. Bizim demokrasiden vazgeçme gibi lüksünüz yok. Demokrasi olmayan yere yatırım gelmiyor, istihdam olmuyor.  İstihdam olmayan yerde maalesef karnımız doymuyor ve geleceğe güvenle bakamıyoruz Bu yüzden bizim hukuktan başka dayanağımız yoktur. Adaletten başka sığınacak bir limanımız yoktur. Adalet size, bana Denizli'ye ülkeye lazım.  Herkes işine geldiği gibi hukuku yorumlamaya kalkarsa kendine dönüştürmeye çalışırsa o ülkede adalet olmaz, gelecek olamaz. Ülke olamaz. O yüzden adaletten şaşmayalım…”

un-4un-2un-3un-1un-1-1