İsmail Karateke, “Ben yörüğüm, çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Çocukluk yıllarımdan bu yana her yıl kuzugöbeği mevsiminde Honaz Dağına çıkar kuzugöbeği toplarız. Bu yıl kuzugöbeği mevsimi seçim çalışmalarına denk geldi. Programda oluşan boşluğu kuzugöbeği arayarak geçirdim” dedi

Büyük Birlik Partisi (Büyük Birlik) Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Karateke, seçim çalışmaları için hazırlanan programda boşluk oluşunca Honaz Dağı’na çıktı, kuzugöbeği topladı. Topladığı kuzugöbeklerini pişiren İsmail Karateke, kendisini takip eden gazetecilere ve partililerine ikram etti. Kendisinin Honaz İlçesine bağlı Karateke Mahallesi’nde doğduğunu, çocukluk yıllarından itibaren her yıl kuzugöbeği mevsiminde Honaz Dağı’na çıkarak kuzugöbeği topladığını anlatan İsmail Karateke, “Ben yörüğüm, çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Çocukluk yıllarımızdan itibaren her sene kuzugöbeği mevsiminde Honaz Dağı’na çıkar kuzugöbeği toplarız. Kuzugöbeği toplamak benim için vazgeçilmezdir. Bu yıl kuzugöbeği mevsimi seçim zamanına denk geldi. Seçim çalışmaları programında biraz boşluk oluştu. Bu fırsatı Honaz Dağı’na çıkarak kuzugöbeği aramakla geçirmek istedim. İyi de oldu çok büyük kuzugöbekleri bulmayı başardım.” Dedi.

Tek olmaz eşli olur

Kuzugöbeği toplamak için dağlara akın eden vatandaşlar içinde önemli bilgiler veren İsmail Karateke, “Kuzugöbeği bizim yöremizde çok bulunur. Bu genelde eşli olur. Tek olmaz. Ya iki olur, ya dört olur, ya altı olur. Bir tane bulduğumuz zaman hemen eşini aramaya başlarız. Bulduğumuz kuzugöbekleri baya büyümüş irileşmiş. Bahar mevsimiyle kuzugöbeği sezonu açıldığında önce dağın eteklerine çıkarız. İlerleyen günlerde dağın zirvesine doğru çıkarız. Bu mevsimde Honazlılar, Karatekeliler herkes dağda olur. Bulduğumuz kuzugöbekleri 250 gramdan fazla. Define bulduk yani. Akşam yemeği çıktı. Hep birlikte yiyeceğiz” dedi. Honaz İlçesine bağlı Karateke Mahallesi’nde bulduğu kuzugöbeklerini pişiren İsmail Karateke, kendisini takip eden gazetecilere ve partililerine ikram etti.

gobek-2gobek-3gobek-4gobek-1