HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Tekkehamam JES-II projesine ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile şirket yetkililerince organize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, mahalleli protestosu sonucu iptal edildi.

Hasköy, Karakıran,Tırkaz ve Acısu köyünden toplantının yapılacağı yere gelen köylüler, "Biz burada toprağı ekip biçerek geçiniyoruz. Çevremizde JES'in topraklara verdiği zararları gördük. Aydın’ın başka köylerine yapılan JES’ler yüzünden insanların sağlıklarını kaybettiklerini gördük. Köylerimize JES yaptırmamakta kararlıyız" dedi.

Yoğun protestoya maruz kalan Bakanlık ve şirket yetkilileri toplantıyı terk etmek zorunda kaldı.

Sivil toplum örgütlerinin dışında CHP İlçe Başkanı Aysel Buruk, Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Başkan Adayı Cengiz Demirci ve partililer de katılım gösterdi.  Yapılan eylemin ardından CHP Sarayköy İlçe Örgütünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sarayköy Halkı Direndi ve Kazandı. Hasköy, Tekke, Tırkaz, Kabaağaç Toprağına Havasına, Suyuna, Yaşam Alanlarına Sahip Çıktı. Sarayköy Yandaşa Jeotermal Santral İçin Teslim Edilmek İstendi, Direndik ve ÇED Toplantısını Yaptırmadık” dedi.

Kaynak: Saraykoy.com.tr