HABERDENİZLİ.COM

Başkan Özbaş’ın Kültür Merkezi ile ilgili twitter hesabından yaptığı paylaşıma, “Gönlü güzel dostlara, bahar çiçekleri evlatlarımıza selamlar olsun” yorumunda bulunan Usta Oyuncu Turgay Tanülkü, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın 2014 yılında ilçe halkına söz verdiği Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi, ilçe halkında büyük merak uyandırmıştı. 2017 yılında ilk kazmanın vurulduğu Kültür Merkezi hummalı çalışmanın ardından 2018 yılında ilçe halkının hizmetine sunuldu. Bir ilçe belediyesinde sanata yatırım yaparak, ilçenin geleceği anlamında önemli bir adım atan Başkan Özbaş, “Kültür Merkezi’nin ilk misafirleri, Sarayköy’ümüzün geleceği olan miniklerimiz olsun” dedi. Başkan Özbaş’ın talimatıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuk Film Şenliği etkinliği düzenlenerek 2 hafta boyunca Sarayköylü minikler, Kültür Merkezi’nde ağırlandı.

sarayköy belediyesi

Yıllar sonra ilçeye ilk kez bir sinema kazandırmanın mutluluğunu yaşayan ve çocukların heyecanını paylaşan Başkan Özbaş, duygularını sosyal medya hesabından “Sarayköyümüz için kurduğumuz tüm hayalleri gerçeğe dönüştürüyor, şehrimize çok yakışan dev bir eseri daha hizmete sunuyoruz. Yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilçemizde beyaz perdeyi yeniden araladığımız, çocuklarımızı sinemayla buluşturduğumuz Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi hayırlı olsun” sözleriyle takipçileriyle paylaştı.

sarayköy

Yüzlerce beğeni alan bu paylaşıma anlamlı bir yorum da Kurtlar Vadisi dizisinin Şahin Ağası, usta oyuncu Turgay Tanülkü’den geldi. Tanülkü, Başkan Özbaş’ın paylaşımına, “Gönlü güzel dostlara, bahar çiçekleri evlatlarımıza selamlar olsun” diyerek hem Sarayköy halkına mesaj gönderdi, hem de sanata yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

sarayköy

TURGAY TANÜLKÜ KİMDİR?
Oyunculuğu ile kalplere taht kuran, sadece mesleği ile değil hayat mücadelesiyle herkese örnek olan Ünlü Oyuncu Turgay Tanülkü, 1953 senesinde Uşak'ta dünyaya geldi. Oyunculuğa ilkokul yıllarında halkevlerindeki çalışmalarla tanışan Turgay Tanülkü Kurtlar Vadisi dizisindeki Şahin Ağa karakteriyle ünlendi. 1970'li yıllarda Sinop'ta 7 yıl hapis yatan Turgay Tanülkü Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümünde oyunculuk eğitimini tamamladı. Türkiye’de 11 tane Merkezi cezaevinde Tiyatro grupları kurdu. Bazı dönemler Dokuz Eylül, Bilkent, Kültür Üniversitelerinde, Konya, Kastamonu, Tokat, Isparta’da Tiyatro oluşumlarında çalıştı. Turgay Tanülkü 1987-1989 seneleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Rol ve Sahne derslerinde öğretmenlik yaptı.