HABERDENİZLİ.COM

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan sokağa çıkma yasağının ardından Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, cep telefon numarasını sosyal medyadan paylaştı. Geceden itibaren gelen çağrılara cevap veren Başkan Özbaş, “Sokağa çıkma yasağı boyunca ilçemizde herhangi bir sorun yaşanmaması, ekmek, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması için belediyemizde görevimizin başındayız” dedi.

İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan saat 24.00'den 12 Nisan günü saat 24.00'e kadar büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak'ta corona virüsü önemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurmuştu. 
Duyurunun ardından harekete geçen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, vatandaşların sorunsuz bir şekilde iki günü geçirmesi için uygulamaları peş peşe getirdi.

VATANDAŞLARA İLK BİLGİLENDİRME 
Vatandaşların panik havasından çıkmaları için ilk olarak sosyal medya hesaplarında; “Kıymetli hemşehrilerim paniğe, endişeye gerek yok. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ilçemizde fırınlar, eczaneler ve sağlık kuruluşları açık olacaktır. İlçe pazarımız da pazartesi gününden itibaren Kapalı Pazaryerimizde kurulacaktır. Sizlerden ricam sakin bir şekilde evlerinizde kalmanızdır” diyerek duyuruda bulundu.

EKMEK FIRINLARININ ARAÇLARI MAHALLE MAHALLE GEZECEK
Yasak haberinin duyulmasının ardından ilçedeki tüm fırın sahipleriyle bir araya gelen Başkan Özbaş, 32 mahalleyi ilçede bulunan 6 ekmek fırınının paydaş yaptığı bilgisini vererek sosyal medyadan vatandaşlara, “Hemşehrilerimizin sokağa çıkma yasağı boyunca ekmek ihtiyaçlarını düzenli bir şekilde temin etmeleri amacıyla fırıncılarımızla az önce yaptığımız toplantıda hangi fırının hangi mahallemizde satış yapacağını belirledik. 2 gün boyunca evlerinizin önüne gelecek olan fırın araçlarından ekmeğinizi alabilirsiniz” bilgisini verdi.
Sabahın erken saatlerinde fırın araçları vatandaşlara ekmek teslimi yapmaya başladı.

BAŞKAN TELEFON NUMARASINI PAYLAŞTI 
Daha sonra şahsi numarasını sosyal medya hesabında paylaşarak, “Her zaman olduğu gibi sokağa çıkma yasağı boyunca da 0532 612 35 48 numaralı telefonumdan bana ulaşabilir, her türlü talep, görüş ve önerilerinizi iletebilirsiniz. Sarayköyümüzün bu süreci düzenli, güvenli ve sakin bir şekilde geçirmesi için hem şahsım hem de mesai arkadaşlarım sizlerin emrinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

TELEFONLARIN DİĞER UCUNDA BAŞKAN ÖZBAŞ
Geceden itibaren Sarayköy Belediyesi’nde gelen bütün çağrılara cevap veren Ahmet Necati Özbaş, “Sokağa çıkma yasağı boyunca ilçemizde herhangi bir sorun yaşanmaması, ekmek, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması için belediyemizde görevimizin başındayız. İstediğiniz her an 0 532 612 35 48 numaralı cep telefonumdan ve 0 258 415 10 07 numaralı belediye telefonumuzdan bana ve görevli arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz” dedi.

Yapılan tüm duyurular ilçenin 32 mahallesinde bulunan merkezi hoparlör sistemiyle, Sarayköy Belediyesi sosyal medya hesapları ile de vatandaşlara aktarıldı.