Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz ve AK Parti Yunusemre Meclis Üyesi Necip Denktaş makamında ziyaret etti. 
Ziyarette Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Başkan Özbaş’ı 12-13-14 Ağustos'ta yapılacak olan 36. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne kırmızı dipli mumla davet etti.
Devlet erkanı ve önemli yetkililerin yağlı güreşlere “Kırmızı dipli mum” ile davet edilmesi geleneğini Geleneksel Kurtdereli Güreşleri ile yaşattıklarını belirten Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, “75'i başpehlivan olmak üzere çeşitli boylardan 900'ün üzerinde pehlivanın katılacağı, 12-13-14 Ağustos yapılacak olan Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşlerine sizlerini de aramızdan görmekten onur duyacağız” dedi. 
Başkan Özbaş ise, “ Güreşler olduğu gibi geleneksel davet etme kültürünü de yaşatmanız ayrı bir onur. Bizlerde bu güzel davete icabet etmekten mutluluk duyacağız” dedi. 
 

KIRMIZI DİPLİ MUM NEDİR? 

Kırkpınar ağaları, kırmızı dipli mumları, başta devlet erkanı olmak üzere eşraftan ve erkandan olanlara ve önemli saydıkları dostlarına zamanında atlı postacılarla gönderirlerdi. Atlı postacılar ayrıca kahvelere kırmızı dipli mumu asarak halkı, Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'ne çağırırlardı. Karesi İlçesi'nde düzenlenen Kurtdereli Güreşleri'nde de aynı gelenek sürdürülüyor.