Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın 2017 yılında hayata geçirdiği Sosyal Etkinlik Merkezi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine etüt imkânı sunuyor. Yine Sosyal Etkinlik Merkezi bünyesinde açılan LGS ve YKS hazırlık kursları ile gençlerin hayallerindeki liseyi ve üniversiteyi kazanmaları için eğitim desteği veriliyor.
Her yıl başarı tablosunu arttırarak güncelleyen Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi bünyesinde hizmet veren Üniversiteye Hazırlık Kursu’nda eğitim alarak YKS’ye giren gençler bu yıl da önemli başarılar elde etti. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kurs, gurur tablosuna yeni isimler ekledi. Gençlerin 20’si lisans, 19’u ön lisans bölümlerine yerleşti.
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Üniversiteye Hazırlık Kursu’nda eğitim alarak üniversiteyi kazanan gençlerin onuruna yemek verdi.  Gençlerle tek tek ilgilenen Başkan Özbaş, yemek sonrası konuşma yaptı. 
Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezinde bir başarı öyküsü yazıldığını belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Sizleri canıgönülden tebrik ediyorum.  Başarıyla yolunuzda ilerleyecek ve memleketimizin geleceğinde önemli rol oynayacak bireyler olacaksınız. Bizler sizlerin yanında olmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da bir abiniz olarak yaşam devam ettikçe okul sürecinde, mezun olurken her zaman sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bir aileyiz.  En güzel yatırımımız eğitime, en güzel sonucun gençlerimizin istedikleri bölümlere yerleşmeleri olduğunu düşünüyorum. En güzel meyvede meslek sahibi olmanız olacak.  Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezimizde 6 yıldır ilçemizin gençlerine hizmet etmek için canla başla, her yıl daha iyi standartlarda yapabilmek için çalışıyoruz. En iyi hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Sizleri tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

GENÇLERDEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Tuğba Tekin, Sosyal Etkinlik Merkezinin maddi, manevi açıdan çok güzel olduğunu belirterek, “Manevi anlamda her zaman öğretmenlerimizle ve Belediye Başkanımızla iletişim halindeydik. Yabancılık çekmedik. Üzüldüğümüzde de, sevindiğimizde de onlar hep bizim yanımızdaydı. Belediye Başkanımıza sempatisi için çok teşekkür ediyorum. Bu benim için çok değerli gerçekten. Sözde değil gerçekten de bizimle ilgilenmesi çok değerli. İnşallah başkanlığının ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Metercim Tercümanlık bölümünü kazanan Ebru Kaymaz, “Bir yıldır sürekli arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. Burası çok güzel bir ortama sahip... Evde çocuklar olduğu için çok ses oluyordu. Burada gerek kütüphane gerek sınıflarımız olsun, bir sürü ders çalışmamız için güzel sessiz alanlar var. Evde takıldığımız soruları sorabileceğimiz bir öğretmen yokken burada hemen sorularımızı yönelterek cevap bulabileceğimiz öğretmenlerimiz vardı.  O yüzden buranın çok faydalarını gördüm. Gençlerin ne istediğini çok iyi bilen bir Belediye Başkanımız var. Bizlere her zaman destek verdi. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.
İzmir Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünü kazanan Burak Özmen, hiçbir özel ders almadığını ifade ederek, “Sadece Sosyal Etkinlik Merkezimizde almış olduğum eğitim ile üniversiteyi kazandım. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederim. Kötü durumda olan kütüphanemizi güzel bir konuma getirdi. En çok da Kültür Merkezini yaptığı için teşekkür ederim. Nitelikli, refah bir alanda ders çalışma fırsatı bulduk” dedi.

3-31 (1)-32-6