Sakallı ejder, kertenkele ailesinin önemli üyelerinden biri. Dikenli pulları, göz alıcı tarzı sakallı ejderi diğer sürüngenlere göre öne çıkarıyor. Ancak sakallı ejderin diğer bir yanı da, uysal yönüyle evcil hayvan olarak tercih edilebilmesi. Günlük beslenme süreci kolay olan sakallı ejderler, hayvanseverlerin, ejder tutkunlarının favorilerindendir.

Peki evde sakallı ejder beslemeyi düşünenler için gerekli olan ejder tankı (akvaryumu) konusunda yeterince bilginiz var mı? Sürüngenleri beslemek için tercih edilen akvaryumlarla, evinizde sakallı ejder bakımını kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sürüngenler içinde, sakallı ejder ve birçok hayvanın cam akvaryum içinde bakımına yönelik çözümler sunan REPTIZOO markası, hijyenik ve kaliteli ejder tankı seçenekleri sunuyor. 120 galon sakalı ejder tankı ve farklı alternatiflerle, evde sakallı ejder bakımı artık kolay hale geldi.

Sakallı ejder akvaryumu nasıl olmalı?

Sürüngenler, binlerce yıldır doğa içinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Bununla birlikte, evcil hayvan olarak sakallı ejder ve diğer sürüngenlere bakmak, kolay bir iş değildir. Bunun için özel cam akvaryumlar tercih etmelisiniz ve kalite standartları yüksek olmalıdır. Sakallı ejderlerin evcil hayvan olarak bakımında, sürüngenler için profesyonel ortam sunuyor. Ancak sakallı ejder bakmaya karar veren kişiler her şeyden önce, cam akvaryumun nasıl olması gerektiğini bilmeli. Ardından ise, akvaryumun kurulumu nasıl yapılmalı öğrenmelisiniz.

Bir sakallı ejder tankı, hayvanın yaşamını rahat bir şekilde sürdürmesi, kolayca beslenmesi adına uygun büyüklükte olmalıdır. Bundan dolayı, evde sakallı ejder bakmak isteyenler 120 galon sakalı ejder tankı tercih edebilir. Yaklaşık 528 litre büyüklüğe sahip tank, hayvanın sağlıklı bir şekilde yaşaması adına önemlidir. Üstelik teraryum konseptiyle, içeride böcekler ve bitkilerin olması adına elverişli ortamı sağlamış olursunuz. Uygun büyüklüğe sahip sakallı ejder teraryum - akvaryum modelleri içinde, 120 galon sakalı ejder tankı bundan dolayı öne çıkıyor. Marka olaraksa, dünyanın birçok ülkesinde tercih edilen REPTIZOO ön plana çıkıyor. Kaliteli ürünler üreten markanın ejder tankı modelleri oldukça başarılı.

Ejder tankının sahip olması gereken diğer özelliklere gelirsek, teraryumun nem ve rutubet açısından uygun koşulları sağlaması da önemlidir. Sürüngenlerin sağlıklı ve keyifli zaman geçirmesi için uygun ortam şartları sunan 120 galon sakalı ejder tankı modelinde, sakallı ejderlerin sağlıklı yaşamını sürdürmesi, beslenmesi adına uygun koşullar yer alıyor. Rütubet ve nem seviyesi idealdir, aynı zamanda hijyeniktir. Teraryum ve akvaryumlarda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da temizlemesi kolay olmasıdır. REPTIZOO tüm modellerinde temizliği kolay bir şekilde yapabileceğiniz modeller sunuyor. Böylece, sakallı ejder ve diğer sürüngenler için satın alacağınız cam akvaryumları tertemiz, pırıl pırıl bir şekilde kullanacaksınız.

Cam teraryum kurulumu adımları

Sakallı ejder ve birçok sürüngen için en çok tercih edilen yapıların başında cam teraryum modelleri geliyor. Cam malzeme her şeyden önce, soğukkanlı hayvanların vücut ısılarını düzenlemeleri adına önemlidir. Ayrıca ortamdaki dış ısı kaynaklarını kullanmaları da sürüngenlerin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi adına önemlidir. Bununla birlikte, REPTI ZOO sakallı ejder cam teraryum modellerinin kurulumu konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Doğru ısı gradyanını sağlayan modeller sayesinde evinizde sakallı ejder bakımını kolayca yapacaksınız.

Kuruluma geçmeden önce ürünlerin özelliklerini bilmek gerekiyor. Sakallı ejder cam teraryum modellerinde dikey ve yatay alternatifler yer alıyor. Tasarımı, yüksek kaliteli temperli cam içeriyor. Bununla birlikte yan panelleri de kalitesini ortaya koyuyor. Büyük alana sahip teraryumları evinizde uygun bir odaya koyabilirsiniz. Sakallı ejderin yanı sıra ürünler kaplumbağa, yılan gibi sürüngenler için de tercih edilebilir. Çünkü teraryumun sağladığı ortam, uygun yaşam koşullarını sağlayacaktır.

Kurulum esnasında, ön sürgünün açılır kapanır olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Ön sürgü, teraryum modellerinde açılır kapı içeriyor, böylece bakım ve beslenme aşamaları çok daha kolay oluyor. Sakallı ejder, kaplumbağa, yılan gibi sürüngenleri besleme aşamasında ön panel büyük yardımcınız olacak. Teraryumu koyacağınız yere göre, planınızı yapmalısınız.

Sakallı ejder teraryumunun alt tabakası zeminle temas eden bölgedir. Bu bölge, yükseltilmiş alt tabaka içerir. Bunun yanında tan altı ısıtıcısı aksesuarları da burayı kullanır. Bu bölge havalandırma ve gerekli boşluğu sağlar. Ancak teraryumun kurulumu esnasında alt tabaka boşluğuna dikkat etmelisiniz.

Teraryumu nasıl kurabilirsiniz? En önemli sorunlardan biri bu, çünkü sakallı ejder ve diğer sürüngen hayvanların yaşamını sağlamak adına doğru kurulum önemlidir. DIY, yani kendin yap konseptine sahip sakallı ejder tankında düzenleme ve kurulum yapabilmeniz için, kaydırılabilir yarım daire modeline benzeyen klips ve ayrıca bir rondela da bulunuyor. Ürünle birlikte size gelen kullanım kılavuzunu dikkatle inceleyin ardından kurulumu yapın.

120 galon sakallı ejder tankı kurulumunda, Youtube ve diğer kaynakları da inceleyebilirsiniz. Unutmayın ki, tankın ön paneli, alt kısmı ve tüm bileşenlerini sağlıklı bir şekilde kurmak monte etmek önemlidir. Evcil hayvanların sağlıklı bir deneyim yaşaması adına kuruluma dikkat etmelisiniz. Peki hangi modeller ön plana çıkıyor?

REPTI ZOO sakallı ejder tankı modelleri

Sürüngen hayvanların evlerde kolay bir şekilde bakımını sağlamak noktasında, deneyim ve kaliteye güvenmelisiniz. REPTI ZOO Avrupa, ABD ve birçok bölgede evcil hayvan sahiplerinin tercihi oldu. Farklı büyüklüklere sahip evcil hayvan tankı modelleriyle marka, en kaliteli ürünleri sunuyor. İçerdiği materyal sağlamlığı, hijyenik ve temizlenebilir cam teraryum konseptleri dikkat çekiyor. Üstelik kurulumu tamamladığınızda, evinizde eşsiz bir görünüm ortaya çıkacak. Kaplumbağa, sakallı ejder, yılan ve diğer sürüngenlerin bakımı, beslenmesi ve takibi özel cam tanklar sayesinde kolay olacak.

REPTI ZOO sakallı ejder ender tankı fiyatları değişik aralıklara sahip. Size uygun sakallı ejder tankı modelini keşfetmek istiyorsanız mağazanın linkine göz atın. Ürünlerin özellikleri genel olarak büyüklük, aksesuarlar ve farklı ihtiyaçlara hitap eden noktalar bakımından farklıdır. Markanın en çok ilgi gören sakallı ejder cam akvaryum tank modellerini şöyle sıralamak mümkün:

●     120 galon sakallı ejder tankı

●     100 galon sakallı ejder tankı

●     90 galon sakallı ejder tankı

İdeal nem ve rutubet özellikleri barındıran tank modelleri sayesinde, evlerde veya iş yerinde, pet shop ve diğer tesislerde kolay bir şekilde sakallı ejderlere bakabileceksiniz. Kolay temizlenmesi bakımından hijyenik bir deneyim sunan cam teraryum modelleri uzun seneler sorunsuz kullanılabilecek. Nem ve rutubet bakımından ideal özellikleri barındıran sakallı ejder tankı modelleri farklı büyüklüklere sahip. Galon ve litre olarak değerlendirin, ancak sahip olduğunuz veya olacağınız evcil hayvanlara göre büyüklüğe karar verebilirsiniz.

Ejder tankı modellerinde dikkat edilmesi gereken genel konular, temperli cam kalitesi içermesi, akvaryum içinin nem rutubet bakımından uygun standartlarda olması geliyor. Öte yandan akvaryumu bir teraryum konseptine dönüştüren bitki ve böceklerin her biri, evcil hayvanınızın keyifli yaşamı adına önemlidir. REPTI ZOO kalitesiyle tüm sürüngenler için keyifli bir ortam inşa edebilirsiniz. Sakallı ejder tankı fiyatları, modelleri ve özelliklerini incelemek istiyorsanız REPTI ZOO mağaza sayfasına mutlaka göz atın. İndirimli uygun fiyatlarla, hızlı kargo avantajıyla 120 galon (530 litre) kapasiteli güçlü tanklara sahip olun.