Estetik diş hekimliğinin en çok tercih edilen tedavi yöntemi zirkonyum kuronları artık SGK güvencesinde yaptırılacak.
Daha önce SGK güvencesi dahilinde yer almayan zirkonyum kuronlar, yeni uygulama ile SGK kapsamına dahil edildi. En çok tercih edilen estetik diş hekimliği materyali sayılan zirkonyum kuronları artık SGK fiyatlarıyla yaptırabilmek mümkün hale geldi.

ZİRKONYUM KURONUN AVANTAJLARI NELERDİR?
Ağızda birkaç dişin eksik olduğu durumlarda, dişsiz bölgeye komşu olan dişlerden ya da implantlardan destek alınarak sabit protez restorasyonları yapılır. Sabit protezler metal destekli ve metal desteksiz olarak uygulanabilir. Metal destekli sabit protezler, ağız içinde fonksiyonel kuvvetlere yeterli direnci gösterirken, doğal diş görünümünü olumsuz etkileyerek estetik problemlere yol açabilirler. Metal destekli seramik kronların yol açabileceği estetik kaygılardan dolayı yüksek dirençli seramik sistemler geliştirilmiş, özellikle zirkonyum günümüzde kullanılan en güncel altyapı materyali haline gelmiştir.
Zirkonyum porselenler diş renginde olmaları nedeni ile doğal dişe yakın görünüm sağlar. Dişetinde alerjik reaksiyonlara ve dişeti renklenmelerine neden olmaz. Yüksek dirençli olmaları sayesinde hem ön hem de arka bölgedeki dişlerde güvenle kullanılabilir. Alttaki dişin rengini maskeleyebilme özelliğine sahip olduğu için çeşitli nedenlerle renklenmiş veya çok koyu renkli dişlerde bile mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Tat alma duyusunda bozukluğa, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna neden olmayan sağlıklı materyallerdir.