Büyüme ve gelişme, yavru kedinizin hayatı için çok önemli bir aşamadır. Bu süreyi, minik dostunuza en sağlıklı şekilde geçirmesine destek olmalısınız. Gelişim sürecinde büyük değişimler, önemli keşifler ve yeni karşılaşmalar yaşarlar. Özellikle yavru kedilerin 2.dönemleri olan 4-12 aylık süreçlerinde besinsel ihtiyaçları çok daha büyük bir role sahiptir. Bu dönemde yavrunun sindirim organizması çok hassastır. Ve yavaş yavaş, belirli kriterlere göre güçlenir. Yavru kedinizin tüm besinsel ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan royal canin kitten bu kriterlere sahiptir. Bunları şu şekilde sıralamak gerekirse; içerisinde bulunan özel bitkisel ve mineral kaynaklı hammaddelerin yüksek seviyede sindirim güvenliği sağlaması, sağlıklı bir büyüme için gerekli ve uygun miktarda vitamin, mineral ve kalsiyum içermesi, en iştahsız yavru kedinin bile severek yemesini sağlayacak özel lezzette olması. Bir yandan yavrunuzun sindirim kapasitesi artarken, bir yandan da sindirme yetenekleri artmaya başlayacak. Gelişme yaşına kadar devam edecek olan kemikleri de yavaş yavaş son şeklini almaya başlar. Royal canin kitten 12 aya kadar yavru kediniz için en özel, uygun ve dengeli mama tercihidir.

Royal Canin Kitten ve Yararları

İçerisinde bulunan E vitaminleri sayesinde doğal bağışıklık sistemini güçlendirmede fayda sağlar. L.I.P (sindirilebilme özelliği %90’ın üzerinde olması nedeniyle seçilmiş protein) ve özel liflerin bir araya gelmesiyle, bağırsak florasındaki dengeyi sağlayarak dışkı kalitesine katkı sağlar. Kalsiyum ve D vitamini içeren uyarlanmış protein, mineral ve vitamin içeriğine sahip olması, bu yoğun büyüme döneminde yüksek enerji verir. Royal canin kitten içerdiği tüm bu özellikler sayesinde yavru kedinizin uygun ve sağlıklı şekilde büyümesini destekler.

Royal Canin Kitten Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru kedinizin dönemine uygun miktarda kuru ve yaş mama ile beslenip yüksek seviyede fayda elde ettiğinden emin olmalısınız. Bunun için royal canin kitten marka mamaları kullanırken beslenme kılavuzuna uygun hareket etmelisiniz. Kedinize kilo ve ayına uygun miktarda mama yedirmelisiniz. Son kullanma tarihi için ambalaj üzerine bakınız ve mamaları serin ve kuru yerlerde muhafaza ediniz.