Muğla’da, vücudunun her yeri kaşınan üç yaşındaki Nisanur'un sürekli ağlaması ve uyuyamaması ailesini çaresiz bıraktı. 
Seydikemer’e bağlı Karadere beldesinde sera işçisi olarak çalışan 4 çocuk babası Bülent Batır ve Fatoş Batır çiftinin en küçük kızları 3 yaşındaki zihinsel engelli Nisanur, henüz bir teşhisi konmayan hastalığı için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Bülent ve Fatoş Batır çifti, 5 yıl önce üç çocuklarıyla birlikte Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Beyköy köyünden Karadere beldesine geldi. Bir köylünün yanında sera işçisi olarak çalışmaya başlayan çift, çadırdan derme çatma bir evde yaşamaya başladı. Batır çiftinin, iki yıl sonra Nisanur ismini verdikleri dördüncü çocukları dünyaya geldi. Aldıkları ücret az olsa da çift yaşamak için büyük mücadele gösterdi. Bir yaşına gelen Nisanur'un vücudunda leke oluşarak, kaşınmaya başladı. Şiddetli kaşınma ve kaşınmaya bağlı vücudunun her yerinde yara izleri oluşan Nisanur'un, gün geçtikçe hafif düzeyli zihinsel engeli olduğu ortaya çıktı. Nisanur, Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir ay önce Bilişsel Gelişimde Gecikme raporuyla eğitim almaya başladı.

'ÇARESİZLİKLE BEKLİYORUZ'
Kızları Nisanur'un gözlerinin önünde eridiğini, bir anne olarak çaresizlik ve korku içerisinde bir şey yapamadığını belirten Fatoş Batır, şöyle konuştu: "Fethiye'ye geldiğimizde eşimle iş bularak çalışmaya başladık. Sonra kızımız Nisanur doğdu. Bir yıl sonra Nisanur kaşınmaya başladı. Sağlık güvencemiz olmadığı için arabamızı satarak kızımı muayene ettirdik. Fethiye Devlet Hastanesi ve Muğla Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar çocuğumu muayene etti. Fakat hastalıkla ilgili bir teşhis diyemediler. Biz, neden kaşındığını bilmiyoruz. Çok çaresiziz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kızım acı ve ağrılarından dolayı sürekli ağlıyor. Kaşınmadan dolayı gece kesinlikle uyuyamıyoruz. Ağrılarının azalması için günde iki kez ağrı kesici şurup veriyorum. Nisanur, çok sinirli bir çocuk oldu. Kızımın bir an önce iyileşmesini istiyorum. 13 ve 14 yaşındaki çocuklarım da parasızlıktan dolayı okula gidemiyor. İlgililerden yardım bekliyoruz." 

'NEDEN KAŞINDIĞI BİLİNMİYOR'
Nisanur Batır'ın bir ay önce okullarında eğitim almaya başladığını belirten Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Salih Dündar da, şunları söyledi: "Nisanur, bir ay önce Bilişsel Gelişimde Gecikme raporuyla okulumuzda eğitim almaya başladı. Haftada bir gün yapılan eğitim sırasında Nisanur'un aşırı derecede kaşındığını fark ettik. Aileye sorduğumuzda sebebini bilmiyorlardı. Biz de okul olarak, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Muğla Devlet Hastanesi'nde muayene ettirdik. Herhangi bir sonuç alamadık. Nisanur, kaşınmaya bağlı olarak belki acı çekiyor bunu çok iyi bilemiyoruz. Oyunlarla onu oyalayarak dikkatini bize vermesini sağlıyoruz. Öğretmeniyle iletişim kurması ve konuşmaya başlama eğitimleri devam ediyor."
Nisanur'un çok kapsamlı bir araştırma hastanesinde muayene edilerek tedavisinin yapılması gerektiğini anlatan Dündar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ailenin ekonomik gücü olmadığı için kapsamlı bir muayene ettirme şansı bulamamış. Açıkçası Nisanur'un neden kaşındığını bilmiyoruz. Fakat çocuğun acı çektiğini çok iyi görebiliyoruz. Yetkililerden, ailemize yardım elinin uzanmasını bekliyoruz."