HABERDENİZLİ.COM

Kanla karışık idrar, idrar yaparken yanma ve sızlanma sebebiyle Denizli Özel Cerrahi Hastanesi’ne giden evli ve 1 çocuk babası 52 yaşındaki Fikret Apak şikayeti ile doktora başvurdu.

Üroloji Hekimi Op. Dr. Süleyman Kayık tarafından gerçekleştirilen fizik muayene sonucunda, hastanın böbreğinde taş olduğu görüldü. Ameliyat önerilen Fikret Apak, kendisinin de karar vermesiyle ameliyata alındı. Hastadan çıkan 5 tane büyük taş yaklaşık 1 buçuk saat süren bir ameliyatla çıkartıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Kayık, başarılı geçen ameliyat ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hastamız 52 yaşında erkek hasta. Bize geldiğinde yaptığımız muayenede ve tahlilde böbreğinde taş olduğunu gördük. Hatayı hemen ameliyata hazırladık. Gerçekleştirdiğimiz ameliyatın adı Nefrektomi olarak geçmektedir. 1 buçuk saat süren ameliyat sonrası hastanın 1 adet 7x6cm, 1 adet 5x4cm, 2 adet 3x2cm, 1 adet 2x2cm böbrek bölgesinden 5 adet taşı çıkarttık. Hastamızın böbreğindeki taşların büyük olması sebebiyle böbreğide alındı” ifadelerini kullandı.

2 gün Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde kalan hasta Fikret Apak sağlıklı bir şekilde taburcu oldu ve hasta başta Op. Dr. Süleyman Kayık olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.