Kasık ağrısı şikâyetiyle Servergazi Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvuran 69 yaşındaki Şükrü Türker’e yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra mesanesinde tek parça halinde duran taş tespit edildi. Üroloji Uz. Op. Dr. Turab Ulaşoğlu tarafından ameliyata alınan Türker’in mesanesinden 5-6 cm boyutunda 120 gram ağırlığında taş çıkartıldı. Ameliyat sırasında ve sonrasında hasta hiçbir sıkıntı yaşamadan sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uz. Op. Dr. Turab Ulaşoğlu şu bilgileri verdi: “Hastamız Aydın’dan geldi. Kasık ağrısı ve idrarda zorlanma yakınmalarıyla bize başvurdu. Yaptığımız incelemelerde mesanede 5*6 cm büyüklüğünde tek parça halinde bir taş tespit ettik. Hazırlıklarımızı yaptıktan sonra taşın çok büyük olması nedeniyle açık ameliyatla taşını aldık. Şuan hastamız gayet iyi ve herhangi bir şikâyeti yok. Bu taş mesanede biraz daha kalsaydı ilerde mesane kanserine sebep olabilirdi.  Bu yüzden idrarında kanaması olan, şiddetli yan ağrısı veya kasık ağrısı olan, idrar yaparken zorlanma yaşayan veya ailesinde taş hikâyesi olan kişilerin üroloji uzmanına başvurmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Geçirdiği ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Şükrü Türker de taşın büyüklüğünü gördüğünde çok şaşırdığını belirterek; “ İdrar yaparken sancım oluyordu. Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvurdum.  Doktorumuz yaptığı kontrolde bende taş olduğunu tespit eti ve beni ameliyata aldı. Ameliyatım çok güzel geçti. Şuan da saat gibiyim. Ağrılarım vardı fakat mesanemde bu kadar büyük bir taş olması beni de çok şaşırttı.  Doktoruma çok teşekkür ediyorum” dedi.