Matcha bitkisinin yapraklarının gölgede bekletilerek istenilen parlaklık ve yeşil renk oluştuktan sonra öğütülmesiyle elde edilen maça çayı antioksidan açısından oldukça zengin bir bitkisel karışımdır.

Matcha tozu nedir? Nasıl yapılır?

Matcha tozu, matcha çayının esas kaynağıdır. Yeşil çayın toz haline de matcha denilse de, yeşil çaylardan farklıdır. Yeşil çay her yerde yetiştirilebiliyor iken, maça sadece Japonya'ya özel bir bitkidir. Hazırlanma sürecinde matcha yaprakları toplandıktan sonra gölgede bekletilir. Belli bir yeşil renk ve parlak görünüm oluştuğunda yapraklar öğütülür ve toz halini alır. Bu toz sadece çay olarak değil, toz halinde de tüketilmektedir. Çayın toz haline getirilmesi oldukça zahmetli bir süreçtir. Beklemeyi gerektirir. Hızlı yapıldığı takdirde ortaya çıkacak olan ısı çayın etkisini yitirmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple taş değirmenler yardımıyla yavaş bir şekilde öğütülmektedir. Doğal olarak öğütülmesi de sağlıklı içeriğini korumasına yardımcı olmaktadır.

Matcha tozu faydaları nelerdir? Kilo verdirir mi?

Matcha tozu faydaları oldukça fazladır. İnsan vücudunda yararlı hücreler bulunduğu gibi zararlı hücreler de yer almaktadır. Bu zararlı hücreler vücuttaki hücrelerin yenilenmesine engel olmaktadır. Maça tozundan elde edilen çay, antioksidan içermekte olup sağlıklı hücrelere sahip olmaya yardımcı olur. Çayının düzenli olarak tüketilmesiyle hücrelerin yenilendiği bilinmektedir. Böylelikle cilt daha canlı bir görünüm kazanır. Güneşin zararlı ışınlarının cilde zarar verdiği bilinmektedir. Matcha çayının oluşturacağı etki zararlı ışınlara karşı direnç sağlayarak cildin olumsuz etkilenmesinin önüne geçer. Cildin daha çabuk yenilenmesine yardımcı olduğundan sarkmaların oluşmasına da engel olur. İçeriğindeki kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi sağlar.

Maça tozunun kullanımı nasıldır?

Yaygın olarak çay şeklinde tüketilen maça tozu, diğer çaylara göre çok daha pratik hazırlanmaktadır. İlk olarak kullanıcılar sıcak suyu hazırlamalıdır. Çayın hazırlanma sürecindeki en önemli püf nokta, çok hızlı bir şekilde karıştırılarak hazırlanmasıdır. Su karıştırıldığı esnada içerisine arzuya göre 1 ya da 2 kaşık maça tozu ilave edilir. Toz suya dahil edildikten sonra iyice suyla harmanlanacak şekilde karıştırılmaya devam edilir. İşlem tamamlandıktan sonra beklemeden tüketilmesine özen gösterilmelidir. Çay hazırlandıktan sonra demlenmesini ya da soğumasını beklemeye gerek kalmadan içilmelidir.

Maça tozunun yan etkileri nelerdir?

Her bitkisel üründe ve besinde olduğu gibi maça tozunda da fazla tüketmemeye dikkat edilmelidir. Emziren annelerin, hamile hanımların bu tozu kullanmamaları önerilmektedir. Bunun sebebi de içeriğinde kafein bulunmasıdır. Metabolizma hızlandırıcı etkiye sebep olan kafein, savunma sistemi gelişmemiş bebeklerde olumsuz bir etkiye neden olabilmektedir. Bebek emziren kadınların doktor onayı almaları tavsiye edilmektedir. Tansiyon ve kalp sağlığı üzerinde etki gösteren bu toz belli bir hastalığı olan ve ilaç kullanan hastalar tarafından kullanılmamalıdır. Bitkisel ürünlerin ilaçlarla etkileşime girerek zararlı sonuçlar ortaya çıkarabileceği unutulmamalıdır. Matcha tozu düzenli ilaç kullanan kişiler tarafından kontrollü olarak kullanılmalı ya da tercih edilmemelidir. Eğer ki sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız matcha çayı fiyat ve kullanım bilgisi için resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.