Denizlili öğretmen Zihni Gönen (36) iki yıldır lösemi tedavisi gören 9 yaşındaki oğlu Mehmet Zahid Gönen’in kemik iliği nakli olması gerektiğini söyledi. Oğlu Mehmet’e uygun dokunun belirlenmesi için herkesi kan vermeye davet eden Baba Gönen, “Benim, eşimin ve iki çocuğumun dokuları Mehmet’in dokularıyla uymadı. Onun için dışarıdan kemik iliğine ihtiyacımız var. Binde bir ihtimalle uygun dokuyu bulabiliriz. Doku uyumunun tespiti için kan bağışında bulunulması gerekiyor. Oğlumun sağlığına kavuşması, koşup oynayabilmesi için duyarlı insanlardan destek bekliyoruz. Oğlum için lütfen kan bağışında bulunun” dedi. Kemik ağrıları, halsizlik gibi şikâyetlerle Denizli Severgazi Devlet Hastanesi’ne iki yıl önce başvurduklarını Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde oğluna lösemi teşhisi konulduğunu anlatan baba Gönen, “Oğluma 2 yıl önce lösemi teşhisi konuydu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesinde 1,5 yıl tedavi gördük. Oğlum iyileşmişti, dünyalar bizim olmuştu, ancak hastalığı 50 gün önce tekrar nüksetti. Oğlumun kemik iliği nakli olması gerekiyor. Bunun içinde uygun dönerin bulunması gerekiyor. Uygun döner içinde kan bağışında bulunulması gerekiyor. Ancak ülkemizde kemik iliği nakli için kan bağışı sayısı çok az. Belli başlı illerde kan bağışları alınıyor. Oğlumun tedavisi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde devam edecek.” diye konuştu.

Annenin çabalarını örnek aldım

İzmir’de oğlu için yazdığı mektupla gündeme gelen ve kan bağışında bulunulmasını sağlayan Gamze Aktaş’ın çabalarını takdirle izlediğini dile getiren Baba Gönen, “Annenin oğlu için yaptığı çalışmaları ve duyarlı insanların verdiği tepkiyi ilgiyle takip ettim. İnsanların akın akın hastaneye gelip kan vermeleri beni çok duygulandırdı. Benim oğlumun da sağlığına kavuşması için nakil gerekiyor. Bende duyarlı insanlara çağrı yapıyorum. Lütfen oğlum Mehmet için gelin kan verin. Verilen kanlar içinde mutlaka uygun doku çıkacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Kemoterapi tedavisi gören oğlumun bu hali bizleri bitiriyor. Varımı yoğumu oğlum için harcadım. Onun sağlığına kavuşup koşup oynaması en büyük isteğim.” diye konuştu.

Kemik iliği bankasına başvuracağız

Kan testlerinde bulunan uygun kemik iliğinin oğlu Mehmet’e İzmir Ege Üniversitesi Hastanesinde nakil edileceğini, üniversitesinin organ nakli bilim kurulunun alacağı karardan sonra kemik iliği bankasına da başvuracağını anlatan Gönen, “Ülkemizde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi ve Ankara İbnisina Hastanesinde kemik ilgili bankası var. İzmir ve Bursa da alınan kan örnekleri İstanbul’a gönderiliyor. Dönerin uygun olup olmadığına karar veriliyor. Denizli’de kemik iliği nakli için kan alınmıyor. İzmir’deki ve diğer illerdeki bağışçılardan uygun ilik bulunursa nakilde Ege Üniversitesi Hastanesi veya Akdeniz Üniversitesi hastanesinde yapılacak” diye konuştu.