Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından geçtiğimiz 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engelli vatandaşların hastanelerde yaşadığı sıkıntıları gidermek adına bir toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantıda işitme engelli bir vatandaş hastanelerde işaret dili bilen sağlık personelinin azlığından söz etmiş Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk’ten işaret dili bilen sağlık çalışanlarının sayısının arttırılmasını istemişti. Vatandaşın bu isteği Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan ‘Her Hastaneye İşaret Dili, Gelin İşaret Dilini Öğrenelim’ sloganıyla gerçeğe dönüşüyor.  Birliğimize bağlı Servergazi Devlet, Denizli Devlet ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarından oluşan 30 kişilik ekip 120 saatten oluşan ve 2,5 ay sürecek temel işaret dili eğitimini almaya başladı.
 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de Genel Sekreterlik Eğitim Salonu’nda düzenlenen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen İşaret Dili Tercümanı Ufuk Çelebioğlu’nun verdiği eğitime katıldı.
 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk kurs sonrası yaptığı açıklamada Denizli Kamu Hastaneler Birliği olarak insan odaklı, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edindiklerini engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliliği noktasında bir sıkıntı olmaması gerektiğini söyledi. Öztürk; “Bakanlığımız politikaları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda sağlık tesislerimizin engelli bireyler için erişilebilirlik düzeylerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmaktayız. Hastanelerimizin fiziki şartları gereği tam olarak yapamadığımız bazı düzenlemeler olsa da yeni yapılan hastanelerimiz erişebilirlik düzeyi tam olarak inşa edilmektedir.  Tabiki engelli bir vatandaşa sağlık hizmeti sunmada fiziki bir takım düzenlemelerle onların işlerini kolaylaştırmanın yanında onlara sağlıklı bir tanı tedavi süreci uygulamak için onları anlayabilmek de çok önemli. Bu kapsamda birliğimizde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili kursu başlattık” dedi.
 
Engelliler Haftasında Verdiğimiz Sözü Tuttuk
           
Geçtiğimiz 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftasında birliğe bağlı sağlık tesislerinden hizmet alan engelli vatandaşlarla bir araya geldiklerinde işitme engelli bir vatandaşın ‘İşaret Dili Bilen Çalışanlar İstiyoruz’ çağrısına kulak verdiklerini ve o vatandaşa verdikleri sözü İşaret Dili Kursu açarak yerine getirdiklerini söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk şöyle devam etti: “ Birliğimize bağlı sağlık tesislerinden hizmet alan engelli vatandaşlarla yaptığımız toplantıda yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dinledik. İşitme engelli vatandaşımız hastanelerde kendilerini ifade etmekte çok zorlandıklarını ve işaret dili bilen personel sayısında artış olmasının bu sorunu ortadan kaldıracağını ifade etti.  Hastanelerimizde işaret dili bilen çalışanlarımız tabiki mevcut ama yetersiz kalabilmekte.  Ve o zaman hastalarımıza Birliğe bağlı sağlık tesislerinde işaret dili bilen personel sayısını arttıracağımız, en başta kendim ve hastane yöneticilerinin bu eğitimi alacağı yönünde söz vermiştim. Bugün burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün de desteğiyle İşaret Dili eğitimlerimizi başlattık. 2,5 ay sürecek bu eğitimler kapsamında toplamda ilk etapta 30 çalışanımız işaret dili eğitimini tamamlamış olacak.  Hedefimiz yöneticilerimiz başta olmak üzere birliğimize bağlı sağlık tesislerinde çalışan tüm çalışanlarımızın bu eğitimi almasıdır” dedi.