Haberdenizli.com

AK Parti Pamukkale İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Karabay, “ Pamukkale ilçe sağlık müdürlüğünün başlattığı KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi)   projesi kapsamında Pamukkale Kadın Kolları yönetiminin yardımıyla ev ev, mahalle  mahalle kadınlara dokunuyoruz” dedi.

40 yaşının üzerindeki kadınlara 2 yılda bir momografi çekerek onların erken evrede taramalarını sağlıyıp ve birçok hastaları da erken evrede yakalayıp sağlığına kavuşturmayı hedeflediklerini söyleyen Karabay, “ Aynı zamanda uzman doktorlar eşliğinde ketem araçlarıyla köyler gezilerek kadınlara hastalık hakkında uyarıcı bilgilendirme eğitimleri’de veriliyor. Erken teşhis hayat kurtarır düşüncesi ile tüm vatandaşları keteme bekliyoruz” diye konuştu.

"Kanser taramaları sağlıklı insanlara yapılır"

Kanser hastalığı’nın Kanser taramaları ile önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken Karabay, “ Ailede şefkatin, merhametin,özverinin ve koşulsuz sevginin sahibi olan sevgili anne babalar; Lütfen unutmayalım ve sevdiklerimize hatırlatalım. Kanser taramaları ile önlenebilir bir hastalıktır. Kanser taramaları erken teşhis amacıyla belirtiler ortaya çıkmadan sağlıklı insanlara yapılır. Dünya genelinde de kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. Bu artışın azalması için pamukkale ilçe sağlık müdürlüğünün başlattığı kanser taramaları mahallede devam etmektedir. Göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum…” şeklinde konuştu.

Erken Teşhis önemli: Hastalıktan değil geç kalmaktan kork

KETEM vasıtasıyla hastalığını öğrenen AK Parti Aktepe mahalle başkanı Dudu Kesre ise, “ AK Parti Pamukkale ilçe kadın kollarının duyurusu ile mahalledeki kadınlar ile birlikte Pamukkale ilçe sağlık müdürlüğünün başlattığı projesi KETEM’e gitmeye karar verdik. Sağlık Müdürlüğü'nün araçlarıyla evlerimizden aldılar, keteme getirdiler. Doktorlar ve çalışanlar o kadar sıcak kanlı karşıladılar ki biz çok mutlu olduk. O gün keteme gittiğim gün göğsümde kitle çıkmasıyla anladım ki, hiçbir şey ama hiçbir şey sağlığımdan daha değerli değil. Önce neden ben dedim. Sonra belki bir imtihandır dedim ve tedavi sürecim başladı. Ben burdan sesimi duyurmak istedim yol yakınken bütün kadınlar kanser tarama testine gitsin. Hiç birsey için geç değildir. Ben emeği geçen herkese tesekkur ederim. Hayata bağlı kalmak çok güzel” diye konuştu.

Pamukkale Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Başer, "Pamukkale ilçe sağlık müdürlüğünün yürütmekte olduğu kanser taramalarına katıldım. Ketem ilçe sağlık müdürümüz ayşe sağlam ve tatlı dilli güler yüzlü ekibine ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca devletimizin kadına yönelik yapmış olduğu sağlık organizasyonlarından ötürüde çok müteşekkirim. Kadın demek gelecek demek. Sağlıklı kadın sağlıklı nesiller demek." ifadelerini kullandı.

Pamukkale Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Yılmaz, "Ketem projesi çok güzel bir proje insanlara verilen değeri ve bize gelebilecek hastalıkları önceden anlayabilme erken teşhis yapılarak hayat kurtarmak olarak değerlendiriyorum ketem projesini. Bize bu olanağı sağlayan sağlık müdürlüğüne çalışanlarına, Pamukkale İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Kadın Kolları Başkanı Zehra Karabay hanımefendiye katkılarından dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.

Pınarkent Mahalle Başkanı Nesrin Emre, "Pamukkale ilçe sağlık müdürlüğünün yürütmekte olduğu kanser taramalarına ben ve mahalle'deki kadınlarla birlikte katıldık. Ulusal kanser standartları çerçevesinde uygun olan kişilere kanser taramaları tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kadınların bizzat evlerinden alarak keteme ulaştırıyorlar. Kadınlar böyle bi projeden oldukça memnunlar. Sağlık müdürlüğüne çalışanlarına, pamukkale ilçe kadın kollarına bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Hastalıktan değil geç kalmaktan kork