HABERDENİZLİ.COM / Mutlu Kelişti

Yapa Yaşam Paylaşım Ana okulunda düzenlenen ‘Bitmeyen Ağlamalar öfke nöbetleri ve çatışmalar’ seminerinde, Denizli Özel Sağlık Hastanesi Klinik Psikoloji branşı Uzmanı Psikolog Ayben Baylar Doğan, Çocukların stres kaynakları, ebeveynler nasıl davranmalı, öfke nöbetleri durumunda yaklaşım nasıl olmalı, çocukların gereksiz sebep ve bahanelerle ağlama nedenleri, ebeveynlerin çocukların ağlamasını kabul edememesi, tahammülsüzlük durumu, gibi önemli başlıklara değindi.

Ana okulu kurucu müdürü Olgu Uğuz’un katkılarıyla düzenlenen bu seminer ile ebeveyn ve çocuk ilişkisini daha kaliteli ve güvene dayalı ilişkiler haline getirmeyi amaçladıkları belirtildi. Karşılıklı soru cevap şeklinde de ilerleyen seminerde ailelerin çocuklarıyla ilgili başlıca sorunları değerlendirildi ve çözüm önerileri sunuldu.

BU EĞİTİMLER SIK DÜZENLENMELİ

Uzm. Psikolog Ayben Baylar Doğan, bu tarz eğitici seminerlerin sık sık düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Doğan, “Eğitici seminerlerin aileler üzerinde olumlu sonuçlara neden olduğunu gözlemledik. Ailelere çocukların gelişim süresinde davranışsal açıdan nasıl ilerlemesi gerektiğiyle ilgili yol göstericilik rolünü üstleniyoruz. Bu sebeple Yapa Ana okulunda yapmış olduğumuz uygulamaları tüm 0-6 yaş arasında eğitim veren okullara uygulama önerisinde bulunuyoruz. Umarım ki bundan sonraki süreçlerde bu tarz eğitimler yurt çağında artarak ilerler" dedi.