Denizli’de kanser hastalarının tedavi ve takibinde önemli bir misyon üstlenen Denizli Devlet Hastanesi’nde, yaklaşık 2,5 ay önce göreve başlayan Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Serkan Değirmencioğlu ile birlikte medikal onkoloji alanında önemli bir açık kapanmıştı. Geçen sürede Denizli ve çevre illerden gelen yaklaşık bin 500 hasta Medikal Onkoloji Kliniği’nde tedavi gördü.

Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Serkan Değirmencioğlu kanser hastalığında erken tanının önemine vurgu yaparken şunları kaydetti : “Kanser önemli bir sağlık problemidir. Tedavisinde de maliyetin yüksek olması nedeniyle pek çok ülkede kanserin gelişimini önleme ve azaltma yöntemleri önem kazanmıştır. Meme kanseri, mide-barsak kanserleri, pankreas kanseri, karaciğer kanserleri, safra kesesi ve yolu kanserleri, akciğer kanseri, baş-boyun kanseri, malign mezenkimal tümörler, beyin tümörleri, böbrek-mesane kanserleri, prostat kanseri, melanom, lenfomalar, tiroid kanseri, testis kanseri, yumurtalık (over),rahim (endometriyum), rahim ağzı (serviks) kanserleri, akut ve kronik lösemiler ve multipl myelom gibi birçok kanser türü medikal onkoloji yöntemleriyle tedavi edilebilmektedir” dedi.

2,5 ay gibi kısa bir sürede Denizli ve çevre illerden gelen yaklaşık bin 500 hastanın tedavisini yürüttüklerini söyleyen Medikal Onkoloji Uz. Dr. Serkan Değirmencioğlu Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Kliniği’nin bölgeye hitap eden bir klinik olduğunu belirtti. Değirmencioğlu : “ Denizli’de başladığımız günden beri bin 500 hastanın tedavisini sürdürdük. Bu dönem içerisinde aylık ortalama 350 – 400 arası kemoterapi uygulaması yaptık. Yine aynı dönemde aylık ortalama 110 hastanın kliniğe yatışını gerçekleştirdik. Hizmet verdiğimiz yerlere baktığımızda Denizi ve ilçeleri ile birlikte, Aydın Bozdağan, Çine, Nazilli, Buharkent ilçeleri, Afyon ve ilçelerinden Başmakçı, Dinar, Dazkırı, Burdur ve ilçelerinden Yeşilova, Gölhisar, Çavdır, Manisa ve ilçelerinden Sarıgöl, Alaşehir, Uşak ve Eşme ilçesinden gelen hastaların tedavilerini ünitemizde gerçekleştirdik” dedi.