Sigorta bilincinin arttırılması amacıyla kutlanan Sigortacılık Haftası dolayısıyla Denizli Ticaret Odası’nın 18. Meslek Komitesi üyeleri, çeşitli ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirdi.
Bu yıl 28 Mayıs-3 Haziran 2012 tarihleri arasında 2.'si kutlanan Sigorta Haftası kapsamında, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer başkanlığında Denizli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi üyeleri ve Denizli Sigorta Acenteleri Derneği (DESAD) üyelerinin, Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i makamında ziyaretlerle devam eden hafta kapsamında Eğitimci-Yazar Bahadır Zengin tarafından “Doğru İletişimde Değilsen Hayatta Başarılar” isimli bir seminer gerçekleştirildi. 
Ziyaretlerde heyet adına konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Hazine Müsteşarlığı’nın “Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi” çerçevesinde Türkiye’de Mayıs ayının son haftası içinde Sigortacılık Haftası kutlama etkinliklerinin düzenlendiğini belirterek, “İnsanlarımız, bazı değerlere çok zor sahip olmaktadırlar. Bu değerlerin maddi anlamda korunması sigortayla mümkündür. İnsanların olumsuz durumları atlatmalarını sigorta sağlamaktadır. Dolayısıyla bu bilincin arttırılması amacıyla da Sigortacılık Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.” dedi.
“Doğru İletişimde Değilsen Hayatta Başarılar” semineri
Sigortacılık Haftası kapsamında Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Denizli Ticaret Odası ve DESAD işbirliğiyle Bahadır Zengin tarafından “Doğru İletişimde Değilsen Hayatta Başarılar” semineri verildi. Seminer öncesi konuşan Denizli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi Başkanı Fikret Çınar, Denizli’de sigortacılık sektörünü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade ederek, Sigortacılık Haftası sayesinde sigorta bilincinin oluşacağını ve daha da yaygınlaşacağını söyledi.
Çınar’ın ardından seminer konuşmacısı Zengin, beden dili ve etkili iletişim becerileri hakkında sunum gerçekleştirdi. Amaçların, hayatın yönünü ve nereye gideceğini belirlediğini anlatan Zengin, hayatın mutlaka tasarlanması gerektiğine işaret etti. Hayatta birçok zorluklarla karşılaşıldığını da belirten Zengin, “Bu zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için de, başarıya inanmalı, kendimize güvenmeli ve hiçbir zaman ümidimizi kaybetmemeliyiz. Ayrıca kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Herhangi bir başarısızlıkla karşılaşıldığında ise bunun nedenleri araştırılmalı, kendimizi geliştirmeli ve elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Gerçekten istemek, yapabileceğimize ilk önce kendimizin inanması ve değişimin kapılarını sonuna kadar açmamız halinde hayatta başarılı olunacaktır.” dedi.