Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, sütün birçok faydasının olduğunu belirterek, çocukların yanı sıra yetişkinlerinde süt içmesi gerektiğini söyledi. 
Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, insanların sadece çocuk yaşlarda değil ilerleyen yaşlarda da süt içmeye devam etmesinin sağlığı açısından önemli olduğunu kaydetti. Sütün birçok faydasının olduğunu ifade eden Demirciler, "İnsan yaşamının her evresinde, özellikle çocukluk, gebelik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemi bilinen süt; C vitamini ve demir dışındaki makro ve mikro besin öğeleri için iyi bir kaynaktır. Süt ve süt ürünlerine özellikle kalsiyum ve fosfor başta olmak üzere bazı önemli mineraller, protein ve riboflavin gibi bazı B grubu vitaminlerin kaynağı olarak bakıldığında halk sağlığı açısından önemli bir besin grubudur. Ayrıca obezite, kanser, hipertansiyon gibi kronik hastalıklarla ilişkisini gösteren araştırmalar da mevcut olup bu yönde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar da artış görülmektedir. Süt proteinlerinin büyüme gelişmeye katkısı, doku farklılaşmalarındaki etkinliğinin yanı sıra, kalsiyum emilimi ve immün fonksiyonlar üzerine olumlu etkilerinin olduğu, kan basıncını ve kanser riskini azalttığı, vücut ağırlığının kontrolünde etkin olduğu, diş çürüklerine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir" dedi.
Sütü hem çocukların hem de yetişkinlerin içmesi gerektiğini belirten Demirciler, "Her gün yetişkin bireylerin 2 porsiyon, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların 3-4 porsiyon süt ve yerine geçen besinleri tüketmeleri gerekir. Bir orta boy su bardağı süt/yoğurt ve iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir birer porsiyondur. Yağsız veya yağı azaltılmış süt ve süt ürünleri tercih edilmeli, çiğ süt ve pastörize edilmemiş sütlerden yapılan peynir ve benzeri besinler Brusellozis hastalığına neden olacağından sokakta satılan kaynağı bilinmeyen sütler tüketilmemeli, pastörize veya uzun ömürlü süt tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.