Denizli’ye bağlı Pamukkale ilçesi Pınarkent Mahallesinde ikamet eden 53 yaşındaki Sezer Yılmaz, kalp krizi geçirdiği için hastaneye kaldırıldı. Yılmaz’ın sol bacağındaki ana toplar damarındaki pıhtının kopup akciğer ana damarını tıkaması sonucu kalbinin durduğu, Denizli Özel Cerrehi Hastanesi’nde yapılan müdahale ile kalbi tekrar çalıştırıldığı belirtildi. Hastanın verilen pıhtı eritici ilaçlara rağmen çoklu organ yetmezliğine giren hasta kliniğimize sevk edildiği ifade edildi. 

Yılmaz’ın hastaneye geldiğinde genel durumunun ileri derece bozuk olduğu ve hayati tehlikesinin yüksek olduğu belirtildi. Hastanın yapılan değerlendirmelerin ardından acil olarak ameliyata alındığı, akciğer atardamarındaki pıhtıların çıkarıldı.

Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorları; Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı ve Op. Dr. Merih Yılmaz tarafından ameliyat edilen Yılmaz’a Pulmoner Trombo Belektomi (akciğerin pıhtı atması) ameliyatı yapıldı. Zorlu ameliyat 7.5 saat sürdü. Hastanın 9 gün yoğun bakımda ve 6 gün de serviste kaldıktan sonra taburcu edildi.

Denizli Cerrahi'de Pulmoner Trombo Belektomi Ameliyatı

Denizli Cerrahi'de Pulmoner Trombo Belektomi Ameliyatı