Sağlık İşleri Müdürlüğü Haşere Mücadele ekipleri, vatandaşların sağlığı için bulaşıcı hastalıkların taşınmasına neden olan haşereler ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
   Ekipler, haşerelerin üreme alanları olan terk edilmiş binalar, bodrum katlarındaki su birikintilerinde düzenli olarak Sağlık Bakanlığı’ndan izinli, biyosidal ürünlerle ilaçlama yaparak gerekli önlemleri almaktadır. Görevli ekipler kış aylarında,10 günlük periyotlarla tespit edilen bu noktaların tümünde larva ve kışlak mücadelesi için ilaçlama yaparak Denizliyi sineksiz bir yaza hazırlıyor. Yıl boyunca sürdürülen bu çalışmalar sadece sivrisinek için değil, fare, böcek, karasinek diğer gibi zararlılar için de yapılıyor.
   Bu arada müdürlük de, haşerelerin üremesine ortam hazırlayan, her türlü su birikintisi ve bataklıkların kurutulması, su kanallarının temizlenerek akışının sağlanması gibi mekanik önlemlerin yanında vatandaşlara da sivrisinek, karasinek vb. kent zararlıları ile mücadele yöntemleri hakkında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.
   Vatandaşların haşere ve kemirgen mücadelesi hakkında istek, talep ve önerileri için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 02582126459 ile Alo 153 ve 02582652137 nolu telefonları arayabilecekleri bildirildi.