Meslek eğitimi veren okulların amacı da , öğrencileri genel ortaöğretimin amaçları ile birlikte, iş ve meslek alanlarına yetişmiş insan gücü olarak hazırlamak. Cerrahi Hastanesi de böyle okullarda öğrenim gören stajyerlerin, profesyonel iş yaşamına hazırlanmalarına destek oluyor.
Bu bağlamda Dr. Bekir Sıddık Müftüler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden bir grup, hastanede staja başladı.

Cerrahi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Raziye Özeken stajyerlerin eğitim süreci ile ilgili olarak “ilk başta hastanenin tanıtımı açısından, oryantasyon eğitimine alıyoruz. Tüm kliniklerde çalıştırmaya özen gösterip,gayret ediyoruz. Stajyerlerimiz, her klinikte sorumlu hemşirelere bağlılar. Hemşirelik basamaklarının hepsini tek tek tanıtıp, inşallah birlikte çıkacağız . Okuldaki oryantasyon günlerine göre de başka okullardan da gelecek başka öğrencilerimiz, erkek öğrencilerimiz de katılacak aramıza. Stajyerlerimize  burada oldukları süreçte, başarılar dileriz’ dedi.

Stajyerlerle birlikte gelen Dr. Bekir Sıddık Müftüler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Anestezi Bölümü Öğretmeni Sevim  Cömert de, “ öğrencilerimiz, teorik bilgilerini pratik olarak geliştirmeleri için hastanelerde, sağlık kurumlarında, Eylül’de başlayarak Haziran’da okulların kapanmasına  kadar staj görerek, hastanenin iç kliniklerinde bilgilerini pekiştiriyorlar, geliştiriyorlar. Hasta ile birebir iletişim kurabiliyor, tedaviye eşlik edebiliyor ,hastanın kaydı, protokol kabulü, destek hizmetler, hastanın mobilizasyon egzersizi gibi tüm işlemleri, öğrenilen tüm  bilgileri, pratikle ve  uygulama ile pekiştirebiliyorlar. Bu şekilde , bu hastanenin iç dinamiklerini, işletmenin genel işleyişini,  burada çalışanlar ile ilişkiler,  hemşire ile çalışma arkadaşı ile, doktor ile diğer personel ile iletişimi öğreniyorlar. Hasta ile iletişimi kurabiliyorlar, bu yüzden staj yapmak çok değerli. Hastanenizin de profesyonel yaklaşımından da çok memnunuz, teşekkür ederiz” diyerek,  memnuniyetini ifade etti.