Hemen Hemen Hepimizin yaptığı sıcak havalarda sıcakladığımızda soğuk bir şeyler yemek veya içmek isteriz. Ama Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada sıcaklandığında soğuk bir şeyler tükettiğimizde vücudun sıcaklığı arttığından daha çok terleriz.
 
Terleme, vücut sıcaklığını ve vücutta ısı dengesini sağladığından içeceklerin terleme üzerindeki etkisi önemli. Bu yüzden yapılan deneyde ayrıca sıcak ve soğuk içeceklerin terleme üzerindeki etkisi incelendi.
 
Buna göre Sıcak bir şeyler içildiğinde terlemenin daha fazla olduğu, terleme fazla olunca da vücut ısısının dengelendiği ve vücudun serinlemeye başladığı belirlendi.

Soğuk yiyecek ve içecekler ise aslında bizi daha çok sıcaklatıyor. Soğuk şeyler tüketildiğinde vücut, sıcaklığı dengelemeye çalışır; bunun sonucunda vücut sıcaklığı daha çok artar ve bu da daha çok sıcaklamamıza sebep olur.
 
Ayrıca egzersizden önce soğuk içecekler içmek performansınızı düşürür. Bu yüzden egzersizden önce sıcak şeyler içmelisiniz ki hem vücut sıcaklığınızı dengelensin hem de metabolizmanız hızlansın.