Vücudumuzda hiç dinlenmeden çalışan organlardan birisi olan akciğerlerimiz sigara tüketiminde çok ciddi zararlar görebilmektedir. Bu sebeple akciğer temizleme işlemi için ne yapmak lazım sorusunun cevabını öğrenen kişilerin bu yöntemleri düzenli olarak kullanmaları çok önemlidir.

Akciğerleri temizlemek için keçiboynuzu kürü

Keçiboynuzunun akciğerlerin temizlemesinde muhteşem etkileri bulunduğu için bu konuda araştırmalar yapan uzman kişilerin vazgeçilmez ürünleri arasında keçiboynuzu gösterilmektedir. Akciğerlerini temizlemek isteyen kişilerin bu aşamada yapması gereken ilk işlem 6-7 adet keçiboynuzunu ve 2 bardak suyu hazır hale getirmesidir. Suyu kaynatan kişiler sonrasında keçiboynuzlarını küçük parçalar halinde kırarak suyun içerisine atmalıdır. Su ve keçiboynuzunun da beraber 7-8 dakika kadar kaynatılması gerekirken bunun ardından ocaktan alınması ve soğumaya bırakılması gerekir. 20 dakika kadar soğutulan bu karışım rahatlıkla kullanılırken akciğerlerin temizlenmesine muhteşem bir katkı sağlayacaktır.

Akciğerleri temizlemek için tere tüketimi

Tere de akciğerlerin temizlenmesinde etkili bir gıda olduğundan hazırlanan birçok kürün içerisinde kendisine yer bulmaktadır. Akciğerlerini temizlemek için tere kullanacak olan kişilerin 15 adet tereye ihtiyacı olurken bunun yanında 2 bardak su yeterli olacaktır. 2 su bardağı su kaynatıldıktan sonra içerisine tereler bırakılmaktadır. Tereler ve kaynayan suyun bir arada ateşin üzerinde 3 dakika kadar durması yeterli olur. Bunun sonrasında karışım süzülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra suyunu her gün bir bardak olacak şekilde 5 gün boyunca tüketmek çok faydalı olacaktır.

Zencefilin akciğer temizlemedeki önemi

Zencefil, kilo vermeye etkilerini toksinleri vücuttan uzaklaştırma etkisi sebebiyle kazanmaktadır. Bu etkisi kişilerin akciğerlerinde yer alan sorunları ortadan kaldırmak için de en doğru seçeneklerden birisi olarak gösterilir. Bu aşamada kişiler, toz halde zencefil, keçiboynuzu ve zerdeçalı hazır hale getirdikten sonra limon, ceviz, hatmi çiçeği ve balı da tedarik ederler. Yarım limonun suyunun içerisine diğer toz halindeki malzemelerin tamamı koyulduktan sonra karışıma bardağı tamamlayacak kadar sıcak su eklenmelidir. Elde edilen sıcak karışım direkt bu halde tüketilerek akciğerlere olan faydaları ön plana çıkarılabilir.

Yeşil elma ve tarçın ikilisinin tüketimi

Elma ve tarçın birbirlerine lezzet olarak muhteşem uydukları için birçok tatlının içerisinde kullanılmaktadır. Akciğerlerin temizlenmesinde de bu muhteşem ikili başrolde olurken kişiler hem lezzetli hem de etkili bir karışım elde edebilirler. Bunun için 3 adet yeşil elma, 2 adet kabuk tarçın, 4 adet karanfil, 1 kök zencefil ve 1 kök zerdeçal gerekmektedir. Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini çıkaran kişiler diğer tüm malzemeler ile beraber elmaları kaynatmalıdır. Elde edilen bu içecek sabah ve akşamları birer bardak olarak tüketilmelidir. 72 gün boyunca buna devam edilirse akciğerlerin tamamen temizlenmesi mümkün olabilmektedir. Akciğerlerinde birçok zehirli madde bulunan kişiler akciğerleri temizlemek için ne yapmak lazım sorusunun yanıtı akciğer şurubu kullanımı olarak tanımlanmaktadır.