Kadınların yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri adet sancılarıdır. Ama ne yazık ki kadınlar bu ağrıları daha fazla çekmek yerine ilk önce ilaçlara başvurur. Ancak bu ilaçlar bazı kadınların adetinin kısa sürmesine sebep olur ve bu da birtakım rahatsızlıkları beraberinde getirir.
Peki, regl sancılarını azaltmanın en doğal yolu nedir? İşte sizler için derlediğimiz ve adet sancılarınızı hafifletecek; ağrı kesiciler kadar etkili 4 çay…

 

ZENCEFİLLİ ÇAY
Sağlık açısından oldukça faydaları bulunan zencefilin adet dönemlerinde ne kadar etkili bir ilaç olduğunu biliyor muydunuz?

İçerdiği enzimler ve değişik elementler aynı zamanda ilaç kadar etkilidir. Sadece günde 2 bardak zencefil çayından içmek adet öncesi hastalıklardan ve ağrılardan korunmak için idealdir.

Karın haznesinde ve kasıklarda şiddetli bir şekilde oluşan ağrıyı tespit eder. Daha sonra bu ağrıları en aza indirerek sizin doğal yolarla iyileşmenize yardımcı olur. Zencefilli bitki çayı bu dönemlerde en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer almaktadır. Sadece adet sancılarına da iyi gelmiyor; baş ağrısı, migren ve sinüzite bağlı durumlarda da etkilidir. Ağrıların hafiflemesini sağlar ve size enerji vererek bağışıklığınızın daha güçlü olmasına yardımcı olur.


HAYIT ÇAYI
Özellikle Akdeniz bölgesinde ve Orta Asya’da bulunan, hayıt ağaçlarından elde edilen bu bitki çayı başta göğüs hastalıklarına daha sonra da adet döneminde ortaya çıkan kasık ağrılarında oldukça etkilidir. Aktarlardan rahatlıkla bulabileceğiniz hayıt çayı sizi en yakın zamanda doğal yöntemlerle iyileştiriyor. 

Hayıt çayının en güzel özelliği siniri yatıştırması. Uykusuzlukların giderilmesinde de kullanılabilir.

PAPATYA ÇAYI

Her türlü bulantı ve kusmalarda kullanılan papatya çayı aynı zamanda karın, boğaz ağrısı hatta idrar enfeksiyonlarında da etkilidir.

Eğer çok sık adet sancısı yaşayan birisiyseniz ve geceleri uykunuzu yeterli bir şekilde sağlayamıyorsanız papatya çayı size hem şifa verecek hem de uyku düzeninizin daha sağlıklı olmasına yardım edecektir. 


NANE ÇAYI
Çeşitli yemeklerde severek kullandığınız taze nane yapraklarını kaynatın. Bu sizin için son derece faydalı olacak sizi çeşitli ağrılara karşı koruyacaktır. Nane çayını dilerseniz limonla da tüketebilirsiniz.

Nane çayının regl sancıları için ağrı kesici etkisi bulunmaktadır. Ayrıca sizi sakinleştiren ve gerginliğinizi azaltan faydası da bulunmaktadır. Kışın gribal enfeksiyonlarda da en çok tercih edilen çaylardan biridir.