Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne su içememe, yemek yiyememe, kilo kaybı gibi şikayetlerle başvuran 20 yaşındaki Neslihan Argın’a yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda yemek borusu başlangıç kısmanda darlık olduğu ve bu darlığın hastanın boğazından herhangi bir şeyin geçmesini engellediği tespit  edildi. 6 yıldır aç kalan neredeyse sıvı gıdalar hariç birşey tüketemeyen genç kız, 20 yaşında olmasına rağmen 36 kiloya kadar zayıfladı. Bu durum normal hayatına da etki eden genç kız, birçok sağlık problemiyle de savaşmak zorunda kaldı. En kötüsü yemek zevkinden yıllardır uzak kaldı. Adeta varlık içinde açlık çekti. 

BU YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Tetkikler sonrası genç kızın,  boğaz genişletme yöntemi olan Buji Dilatasyon ile boğazındaki darlık açılarak sağlığına kavuşturuldu. 
Operasyonu gerçekleştiren Gastroenteroloji Uz. Dr. Mehmet Alpua hastaya aynı seansta hem teşhis, hem tedavi uyguladıklarını hastada herhangi bir komplikasyon yaşanmadan sağlığına kavuştuğunu söyledi. Alpua : “Uzun süredir yutma güçlüğü olan su bile içmekte güçlük çeken ve aşırı kilo kaybetmiş olan genç hastamıza yaptığımız endoskopik değerlendirmede yutak sonrasında yemek borusu başlangıç kısmında darlık tespit ettik. Buji Dilatasyon işlemiyle darlık bölgesinden  geçirdiğimiz kılavuz tel üzerinden giderek artan çaplarda bujileri bu darlık bölgesinden geçirerek darlık bölgesini genişletiyoruz ve sonrasında hasta hem kısa süren bir işlem ile sağlığına kavuşmuş oluyor, hem de normal insanlar gibi yiyiş içmeye başlayabilir. Hastamıza kademeli olarak artan çaplarda buji dilatasyon tedavisi uyguladık. Hemen sonrasında da endoskopik kontrolünü yaptığımızda Endoskop ile darlığın ilerisine rahatlıkla geçebildiğimizi gördük. Hastada herhangi bir komplikasyon da görülmedi.  Hasta aynı seansta hem tanı hem tedavisini olmuş oldu. Takibinde hastanın bize kontrole geldiğinde yiyip içebildiğini kilo almaya başladığını gözlemledik” dedi. 

ARTIK YEMEK YİYEBİLİYORUM
Sağlığına kavuşan  Neslihan Argın da,  6 yıldır rahatsızlığının devam ettiğini katı gıdaları tüketemediği için sadece sıvı gıdalarla beslendiğini bununda sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Argın işlemden sonra herhangi bir sağlık sorunun kalmadığını ekleyerek şöyle devam etti: “ Rahatsızlığımdan dolayı yaklaşık 6 yıldır et, tavuk, ekmek tarzı katı gıdaları yiyemiyordum. Sadece sıvı gıdalarla beslenmeye çalışıyordum. Doktora geldiğim zamanlar hap yutamadığım için iğne istiyordum.  Sabahları kalkınca su bile içerken yutmada güçlük çekiyordum.  İşlemden sonra ise sağlığıma kavuştum. Şuan gayet iyiyim ve istediğim şeyleri yiyip, içebiliyorum. Doktoruma çok teşekkür ederim” dedi.