Sağlık turizmi pazarlaması nedir? Sağlık turizmi, tahmini değeri 60 milyar dolar olan ve büyüyen bir endüstridir. Sağlık nedenleriyle seyahat eden insan sayısı son on yılda %30 artmıştır. Sağlık turizmi pazarlaması, potansiyel hastalar arasında farkındalık yaratmak ve aynı zamanda tıbbi tesisinizde mevcut olan en son tedaviler hakkında onları eğitmekle ilgilidir. Sağlık turizmi pazarlamasının yardımıyla daha geniş bir kitleye ulaşabilmek de mümkün olmaktadır.

Tıp uzmanlarının rekabet, itibar ve bütçe gibi medikal turizm pazarlama çabalarının başarısını etkileyebilecek birçok faktör olduğunu anlamaları önemlidir. Hizmetlerinizi online olarak tanıtabileceğiniz birçok farklı yol da vardır. Sağlık turizm hizmetlerinizi pazarlarken hatırlamanız gereken en önemli şey, yurtdışında gerçekten tedavi arayan kişileri hedeflemeniz gerektiğidir. Sağlık turizmi, seyahat endüstrisinde nispeten yeni bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüz itibariyle insanlar sağlık ve zindelik konusunda daha bilinçli hale geldikçe ivme kazanmaktadır.

Sağlık turizmi, tıbbi tedavi için ülkelerinin dışına seyahat eden hastaları ifade eden medikal turizmin bir alt kümesi olarak da tanımlanmaktadır. Günümüzde insanlar, tıbbi tedaviler için sınır ötesi seyahat eden sağlık turistlerinin sayısında artışa yol açan önleyici bakımın ve yaşam tarzı değişikliklerinin öneminin giderek daha fazla farkına varmaktadır. Sağlık turistleri, evde bu kadar pahalı prosedürleri karşılayamayacakları için genellikle yurtdışında düşük maliyetli tedavi veya kozmetik cerrahi ararlar. Bu durumda devreye sağlık turizmi pazarlaması girmektedir.

Sağlık turizmi endüstrisinin yıllık 60 milyar dolardan fazla olduğu ve hızla büyüdüğü tahmin edilmektedir. E-ticaret, mobil ticaret ve dijital eğlence gibi gelişmekte olan sektörler için pazar boyutlandırma çalışmalarında uzmanlaşmış firmaların sayının artış göstermesi, sektörün daha çok daha dinamik bir yapıya kavuşmasına destek olmaktadır. Tam da bu noktada Türkiye bu tarz hizmetlerin üst düzeyde bir kalitede sunulduğu bir ülke olarak ön plana çıkmaktadır.

Sağlık Turizmi Pazarlaması Nasıl Yapılmalıdır?

Elbette ki sağlık turizmi planlaması süreci son derece titiz bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sürecin yönetilmesinde profesyonel firmaların bulunuyor olması, beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir. Bilindiği üzere sağlık turizmi, tıbbi tedavi için yabancı bir ülkeye seyahat etme olgusudur. Geleneksel tedavinin yerini alması değil, bir alternatif olması amaçlanmıştır. Sağlık turizmi gelişen bir endüstridir. Çoğu ülke medikal turistleri çekmeye ve harcamalarının meyvelerini toplamaya çalışmaktadır.

Sağlık turizmi pazarlaması işleminde ön plana uygun fiyatlı tedaviler çıkmaktadır. Diğer ülkelerde maliyetin çok altında sunulan birçok tedaviden dolayı, insanlar tedavi için yurtdışına seyahat etmeyi tercih etmektedir. Bazı ülkelerdeki kalite standartları diğerlerinden daha yüksektir. Bu nedenle yurtdışında bir ameliyat veya başka bir prosedür yaptırmayı seçerseniz birinci sınıf tedavi alacağınızdan emin olan insanlar farklı ülkeleri tercih etmektedir.

Ameliyat ve diğer işlemler söz konusu olduğunda yurtdışında çok daha fazla seçeneklerin bulunuyor olması insanların yurtdışında tedavi olmasını seçmelerinde etkili olmaktadır. Sağlık turizmi pazarlaması, tıbbi nedenlerle seyahat eden kişilere ürün veya hizmetlerin pazarlanması sürecini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu noktada Sağlık turizmi pazarlamasının üst düzeyde bir kalitede yapılması, sektörü de olumlu yönde desteklemektedir.

Sağlık turizmi, tıbbi tedavi için başka bir ülkeye seyahat etme uygulaması olduğundan geniş kapsamlı bir hizmeti içine almaktadır. Bu alan hem hastalara hem de hizmet sağlayıcılara büyüme için yeni fırsatlar sunan büyüyen bir alandır. Ancak hedef kitlenize nasıl ulaşacağınızı ve onların ürününüz veya hizmetinizle ilgilenmelerini sağlamanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Bu noktada Türkiye tam da talebinize uygun bir hizmeti almanız noktasında mükemmel seçenekler sunacaktır.

Sağlık turizmi pazarlaması, hedef kitlenizin net bir şekilde anlaşılmasıyla başlamaktadır. Ne istediklerini ve yeni şeyler öğrenmekten nasıl hoşlandıklarını bilmeniz gerekir. Bu bilgilere sahip olduğunuzda, onlara farklı kanallardan ulaşmak için beyin fırtınası yapabilirsiniz. Böylece tam da talebinize uygun bir sağlık hizmetini son derece bütçe dostu bir şekilde alabilirsiniz.  IntClinics sizlere bu konuda yardımcı olmak için sizleri site ziyaretine beklemekte ve danışmanlık hizmetlerinde yardımcı olmaktan memnun olur.

Sağlık Turizmi Pazarlamasının Özellikleri

Sağlık turizmi pazarlaması söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı kanallar çıkar. Mesela E-posta Pazarlama sistemi sonuç odaklı bir faaliyetin merkezinde yer almaktadır. E-posta pazarlaması, potansiyel müşterilere ulaşmanın en etkili yollarından biridir. Bu yöntem sayesinde hedef kitlenizle etkili bir düzeyde iletişime geçmeniz de mümkün olacaktır.

Sosyal Medya her zaman sağlık pazarlamasının dinamik alanları arasında yer almaktadır. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları, sağlık turizmi gibi ortak ilgi alanlarını paylaşan diğer insanlarla bağlantı kurmak için harika yerlerdir. Sağlık turizmi pazarlaması, bir destinasyonu sağlık hizmetleri için bir destinasyon olarak tanıtma sürecidir. Sağlık turizmi, diğer şeylerin yanı sıra tıbbi bakım, diş bakımı ve kaplıca tedavilerini içerebilir.

Sosyal medya, bölgenizde yaşamayıp yine de sizden tedavi görmek isteyen insanlara ulaşmak için mükemmel bir araçtır. Tesislerinizin, çalışanlarınızın ve mutlu müşterilerinizin fotoğraflarını paylaşmak için Instagram'ı kullanabilirsiniz. Böylece tedavi seçenekleri ararken yeni insanların sizi seçmesi daha olasıdır. Bu noktada Sağlık turizmi pazarlaması konusunda profesyonel bir hizmeti almanız her zaman önerilmektedir.

Sağlık turizmi pazarlamasının arkasındaki fikir, insanların alışveriş veya eğlenceye para harcamak istedikleri için değil, daha iyi olmak istedikleri için belirli bir yere gelecekleridir. Bir web sitesi, bölgenizde sağlık turizmini teşvik etmek için bir platform olarak kullanılabilir. Bu, dünyanın her yerinden müşterilere hizmet veren doktorlarınız varsa veya rahatlama ve sağlık arayan insanlara tedaviler sunan kaplıcalarınız veya otelleriniz varsa yararlı olabilir.

Sağlık turizmi pazarlaması, bir bölgeyi veya şehri sağlık turizmi için destinasyon olarak tanıtma sürecidir. Medikal turizm hizmetleri arayan insanları çekmeyi içerir. Bu tür pazarlama, tıbbi tesislerde tedavi için gelen hasta sayısını artırmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda hastalara mevcut çeşitli seçenekler ve her bir seçeneğin maliyeti hakkında bilgi sağlayarak mümkün olan en iyi tedaviyi almalarına yardımcı olacaktır.

Daha fazlası için lütfen intclinics.com adresinden iletişime geçerek bilgi alınız.