CHP'li vekil adayı Arpacı, Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarının, halk sağlığı için  fedakarca görev yaptığını hatırlatarak, "Pandeminin bütün yükünü göğüsleyen sağlık çalışanlarına minnet borçluyuz. Ancak bu kadar özveri ile çalışmalarına rağmen Covid-19 sağlık çalışanları açısından maalesef meslek hastalığı sayılmadı." dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İTİBARSIZLAŞTIRILDI

"Ülkemizde en önemli hizmetlerden birini veren sağlık çalışanları, bu iktidar döneminde itibarsızlaştırıldı" diyen Şeref Arpacı, "Sosyal medyada doktorlara şiddet uygulamayı öven videoyu üzüntü ile izledik. Bugün geldiğimiz bu nokta, sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırılmasının bir sonucudur" ifadelerine yer verdi.

YURTDIŞINA GİTMEK İSTEYEN DOKTOR SAYISI SON 10 YILDA 40 KAT ARTTI

Yurtdışına çıkmak için başvuran doktor sayısında çok ciddi bir artış olduğuna vurgu yapan Şeref Arpacı, "2022 yılında tıp fakültelerinden 12 bin 839  kişi mezun olurken, yurtdışına gitmek için başvuran hekim sayısı ise 2 bin 685 kişi olmuş. Son 10 yılda yurtdışına gitmek için başvuran doktor sayısı 40 kat artmış. Bir doktorun ne kadar zor koşullarda yetiştiğini biliyoruz. Sadece doktorlar değil son dönemde yurtdışına giden  yazılımcı sayısında da önemli bir artış olduğunu görüyoruz. Gençlerimizin yüzde 80'ini umudunu yurtdışına gitmeye bağlamış durumda. Bu beyin göçünün önüne geçmemiz gerekiyor. Çünkü geleceğimizi kaybedersek iflas ederiz" dedi.

14 MAYIS’TA SAĞLIKÇILARIMIZ İÇİN DE BAHAR GELECEK

Millet İttifakı iktidarında sağlıkçılarında toplumda hak ettikleri değeri göreceğini söyleyen Şeref Arpacı, “14 Mayıs toplumun her alanında bir değişimin başlangıcı olacak. 14 Mayıs’ta sağlıkçılarımız için de bahar gelecek” şeklinde konuştu.

saglik-1-2saglik-2-2saglik-3-1saglik-3